Lapin Partiolaisten Aurora-talvikisat oli ensimmäisen kerran tarkoitus järjestää vuonna 2020. Kisat peruuntuivat kalkkiviivoilla, vaikka kisamerkitkin oltiin jo tilattu. Vuonna 2021 otettiin uusi kisasuunnitelma käyttöön, joka lopulta sekin meni puihin. Keväällä 2022 kisat saatiin lopulta järjestettyä!

Sodankylän Kommattivaarassa 19.3. kisasi viisi rohkeaa vartiota, jotka saivat viettää mukavan päivän keväisissä maisemista tehtävistä nauttien. Avajaisten jälkeen vartiot alkoivat suorittamaan lähtötehtävää, jonka jälkeen siirryttiin maastoon.

Kisapäivä sujui letkeästi. Muutama ylimääräinen sydämenlyönti tuli koettua tiukan päivän aikana, mutta loppujen lopuksi kaikesta selvittiin. Keli oli vaihteleva, ja tuuli aiheutti omat ongelmansa rasteille. Kaiken lisäksi päivä hieman venähti suunnitellusta, koska vartiot tekivät lisälenkkiä. Kotiin lähti parikymmentä uupunutta mutta itsensä voittanutta kisaajaa!

Esimakua tulevista SM-kisoista

Aurora-kisoja käytettiin myös testiympäristönä tulevalle. Lapin partiolaiset toimivat tulevan vuoden 2023 SM-talvipartiotaitokisojen järjestäjänä, ja maaliskuinen Kommattivaara tarjosi puitteet testata tehtäviä kisaolosuhteissa ja vieläpä talvisissa sellaisissa.

Tulevat lappilaiset SM-kisat kantavat nimeä Kairan kulkija, ja niitä on tekemässä koko piiri. Järjestelytoimikunta on ollut enemmän ja vähemmän kasassa jo puolitoista vuotta, ja tehtävien suunnittelua on tehty jo vuosi. Kaikki tehtävät testataan etukäteen, jotta saadaan tukittua porsaanreiät, arvosteltua oikeat asiat ja muutenkin todettua tehtävät toimiviksi. Piirin kisat ovat lappilaisten mahdollisuus päästä tekemään näitä kisatehtäviä. Osa tehtävistä oli mukana nyt Sodankylässä ja lisää on luvassa syksyllä Rovaniemellä. 

Suuri kiitos Auroran jokaiselle kilpailijalle ja rastipäällikölle, sodankyläläisille rastimiehille ja muille mahdollistajille. Syksyllä nähdään Rovaniemellä, eikö niin!

Kilpailutulokset

TARPOJA AVOIN (VIHREÄ)

  1. Itun tarpojat, Inarin Tunturisudet
  2. Kuksakeisarit, Aavanvalkea                   

SAMOAJA NAISET (SININEN)

  1. Lemmen Lehmät, Napapiirin Tytöt

VAELTAJA AVOIN (HARMAA)

  1. Kätkien ETHIMA, Kätkän Kävijät

VAELTAJA NAISET (RUSKEA)

  1. Napaketut, Napapiirin Tytöt

Talvi-SM-kisat 2023

Partiotaitojen talvi-SM-kisat Kairan kulkija 2023 järjestetään Lapissa 1.-2.4.2023. Tule mukaan tekemään kisoja!