Ilmoittautumis- ja peruutuskäytännöt

Tapahtumailmoittautumisen peruminen

Ilmoittautumiset piiritapahtumiin ovat aina sitovia. Ilmoittautumisen voi perua itse kuksassa ennen viimeistä ilmoittautumispäivää asiasta ole muuta ilmoitettu. Ennen viimeistä ilmoittautumispäivää tehtyjä peruutuksia ei laskuteta. Jos ilmoittautuminen perutaan vasta ilmoittautumisajan päätyttyä, laskutetaan tapahtuma tulonsa peruuttaneelta samoin kuin osallistujiltakin. Peruutustilanteissa, kuten sairastumisen sattuessa, korvausta voi hakea suoraan vakuutusyhtiöltä, joko omasta vakuutuksesta tai partiovakuutuksesta. Sairas- ja muut todistukset lähetetään aina suoraan vakuutusyhtiölle, partiopiiri ei tee korvauspäätöksiä tai tarvitse todistuksia. Vakuutusyhtiö yleensä vaatii lääkärin tai terveydenhuollon ammattilaisen tai muun virallisen tahon antaman todistuksen korvausta varten.

Tieto perumisesta on kuitenkin aina lähetettävä myös piiritoimistolle lappi@partio.fi sekä tapahtumanjohtajalle, jonka yhteystiedot löydät tapahtumakalenterista ja tapahtumakirjeestä.

Osallistujan vaihto

Lippukunnalla on oikeus vaihtaa osallistuja toiseen, jos tapahtumaan ilmoittautunut on estynyt. Mikäli tapahtumassa on ilmoittautuneita varasijalla, he menevät etusijalle jaettaessa peruutuspaikkoja. Osallistuja voidaan vaihtaa ainoastaan saman ikäkauden ja hintaryhmän edustajaan. Tapahtuman mahdollisten valinnaisten tai vaihtoehtoisten ohjelmien tai kurssiosuuksien katsotaan siirtyvän uudelle osallistujille eikä niihin välttämättä voi enää vaihtotilanteessa vaikuttaa. Näihin valintoihin kuuluu myös erityisruokavaliot, joihin ei varsinkaan isompien tapahtumien kohdalla välttämättä pystytä enää vaikuttamaan. Tieto osallistujavaihdosta on tultava piiritoimistoon viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa/ kurssia, ellei toisin tapahtuman ilmoittautumiskäytännöissä mainita.

Valokuvaus tapahtumissa

Tilaisuuksissa otetaan usein valokuvia, joita julkaistaan partiopiirin omissa julkaisuissa, verkkosivuilla, partioon liittyvissä kirjoituksissa ja mainoksissa, muissa julkaisuissa ja partioon liittyvissä julkisissa esittelytilaisuuksissa. Piiri voi välittää kuvia ulkopuolisen median ja valtakunnallisen partion käyttöön. Kuviin ei yhdistetä niissä esiintyvien henkilöiden nimiä, ellei siitä ole erikseen sovittu. Mikäli sinusta mahdollisesti otettuja kuvia ei saa julkaista ja olet kertonut tämän ilmoittautumisen yhteydessä, toimita kuva itsestäsi viimeistään viikko ennen tapahtumaa sähköpostitse piiritoimistolle (lappi@partio.fi).

Kuva: Petri Hannula