Roosa Kejonen 

Pestikuvaus: ”Vielä vähän hakusessa itsellänikin, mutta aloitin tämän vuoden alussa luottiskoordinaattorina. Toimin lähinnä piirin luottisten kanssa ja olen mukana kehittämässä piirin toimintaa.”

”Olen lähtöisin Keminmaan Kallin kanervista, jonka jälkeen olen siirtynyt Napapiirin tyttöihin. 

Partiossa toimin ehkä enemmän erilaisten projektien parissa, kuin viikkotoiminnassa. Viime vuosina olen pitänyt vähän hiljaiseloa partiotoiminnassa, mutta on ollut mukava palata taas takaisin.  

Päädyin nykyiseen pestiin puhelinsoitolla. Kysyttiin olisinko kiinnostunut pestistä. Soitto tuli hyvään aikaan, koska olin miettinyt paluuta partion pariin. Lupauduin ehdolle ja sain pestin.  

Nykyisessä pestissä tärkeintä minulle on ehkä tutustuminen partiotoiminnan pariin piirintasolla ja sitä kautta sen kehittäminen. Haluaisin myös nuoria piirintoimintaan ja toimia heille tukena! 

Aikuisena partiossa olen ollut mukana järjestämässä muutamaa tapahtumaa. Tauosta johtuen vielä ei ole kokemuspankki karttunut tältä osalta, mutta partiossa parasta onkin että aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä!”

Ota yhteyttä: roosa.kejonen (at) partio.fi


Ode Rantala-Mery

 ”Hommana mulla on haaveilla lippukuntien kans yhessä, miten met saamma kasvua tapahtumhan muuallakin ko johtajiston vaakassa. 
 
Lähtöisin miolen Tesoman Sinisiskoista Tampereelta, Helsingissä kiertänyt kolome lippukuntaa ja viimein oikiasti kotona Lapin Kiehisissä ja Kivekkäissä maailman parhaassa Sodankylässä. 
 
Miolen teheny partiossa aivan kaiken näköstä, niinko ollu kahen lauman ja kahen vartion johtajana, yhen seikkailijajoukkueen ja justhin nyt yhen tarpojapoikavartion luotsina.  
Ja olen mie ollu kalustonhoitajana ja lippukuntalehen päätoimittajana ja kämppävastaavana ja akelana ja srk-yhteyshenkilönä ja jäsenrekisterin hoitajana ja jopa lippukunnan johtajanaki. Niiiiin ja sitte mie olen piirin kisoja järkkäilly ja muutamat SM-kisat etelässä ja sitte vj-kursseja ehkä 20 kpl ja ollu sekä Hämeessä että PäPassa pj-peruskurssikouluttajana ja sitte myös KoGi-kurssilla kouluttajana ja paristi käyny Roverwaylle viemässä porukkaa (2016 Ranska, 2018 Hollanti). Olenkhan mie vielä jotaki teheny… kaikkia muista. 
 
Usiammasti tehen partiota ko jouan eli yöllä (22-01). Mie hahmottelen vasta miten tämä kasvuhomma alakaa, vähän hiastaa ko pittää yht’aikaa ottaa hanskaan uus työpaikka (110 oppilasta mulla ittellä). 
 
Aikuisena partiossa on kivaa olla mahdollistajana. Tosin mulla on yksinään kolome poikalasta, joita pittää huoltaa ko ovat vielä pieniä (10-14v), mutta eikhän se tästä. 
 
Mie haluan pystyä aidosti tukemaan lippukuntien johtokolmikoja niin että saamma lippukunnat kasvamaan. Sole heleppoa, ko nuoriso siirtyy opiskelemhan pois kotiseuvulta, mutta mietimä porukassa miten saamma heiät pallaamhan takasin ko ovat valamhit.  

Ja on mulla muitaki ajatuksia, mutta raataamma lissää ko näjemä!”

Ota yhteyttä: outi.rantala-mery (at) partio.fi 


Eveliina Huhtala 

”Olen lähtöisin Keminmaasta Kallin Kanervista, sen jälkeen olen ollut mukana Pohjan tyttöjen ja sissien toiminnassa, mutta nykyään kuljen Meän Eräpartion huivi kaulassa. 

Aktiivisimmillani partiossa olen toiminut nuorempana, mutta nyt on alkanut uudestaan aktiivinen toiminta kiinnostamaan. Eniten minua aktivoi leirit ja tapahtumat.  

Minua on aina kiinnostanut tehdä partiojuttuja piiritasolla ja nyt tuntui että on oikea aika siihen kun minua mukaan pyydettiin. Haluan tehdä pestini mahdollisimman hyvin ja tuoda mukaan omia näkökulmiani.”

Ota yhteyttä: eveliina.huhtala (at) partio.fi 

Juttu on julkaistu Scout-Infossa 1/2022.