Lapin Partiolaisten piirileiri järjestetään vuonna 2025. Leirille on jo valittu leirijohtajiksi Maaret Arffman ja Lellu Pernu. Heihin pääsemme tutustumaan nyt!

Oletteko aikaisemmin tehneet yhdessä projekteja tai muuta kokonaisuutta partiossa?

Meidän yhteinen taipalemme alkaa reilun 20 vuoden takaa. Enimmäkseen partiossa olemme tehneet yhdessä hommia koulutuksen parissa, mutta joku vuosi toimittiin työparina piirinjohtajina. Vuosien yhteistyön myötä toisen tavat toimia ovat tulleet tutuksi ja työpariin pystyy luottamaan. Luottamus toisen osaamiseen ja tekemiseen ovat merkittävässä osassa näin isoa projektia vetäessä ja siksi tähän uskalsimme lähteä.

Miksi haimme piirileirin johtajaksi?

Piirileirin johtajat Maaret (kuvassa vasemmalla) ja Lellu (kuvassa oikealla). Kuva: Sari Tapio

Suurena motivaattorina tehtävään on saada piirileirikokemusta nuoremmille partiosukupolville sekä lisätä myös osaamista piirissä ison leirin tekemiseen. Edellinen piirileiri, Kajahus 2019, oli viisi vuotta sitten, joten nyt on aika seuraavalle piirileirille. Jokaisessa piirileirissä on ollut omat erityispiirteet ja tästä piirileiristä tulee sen tekijöiden näköinen. Meillä on kokemusta eri piirien piirileireistä 1980-luvulta lähtien, joten erilaisilla leireillä olemme olleet ja toimineet monenlaisissa tehtävissä. Leirin suunnitteluun ja tekemiseen haluamme mukaan kaiken ikäisiä nuoria ja aikuisia.

Mitä piirileirin suunnittelussa tapahtuu nyt?

Nyt on menossa keskeisten tekijöiden etsiminen leirin staabiin eli johtajistoon sekä sopivan leiripaikan löytäminen. Staabin jäseneltä toivotaan aiempaa osaamista piirileiristä tai isosta tapahtumasta. Kun staabi on pestattu, alkaa eri tehtäviin tekijöiden pestaaminen. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva tehtävä. Leiripaikalta vaaditaan toimivaa infraa (vesi, sähkö, jäte, tarvittava tiestö) sekä mielellään vesistö, joka mahdollistaa myös uimisen ja muut vesiaktiviteetit.

Leirin toteutumisen kannalta on tärkeää löytää vastuuihmiset, mutta yhtä tärkeitä ovat ne johtajat, jotka tulevat leirille lasten kanssa. Kaikki yhdessä olemme piirileiri.

Ole yhteydessä meihin piirileiriin liittyvissä asioissa! Vastaamme mielellämme.

Leiriterveisin piirileirinjohtajat Maaret ja Lellu

Lisätietoa piirileiristä

Maaret Arffman
0400 959 586, maaret.arffman@gmail.com

Lellu Pernu
040 7570 768, lellu.pernu1@gmail.com