Lapista on heinäkuussa suuntaamassa Evolle 200 tarpojaa, samoajaa, vaeltajaa ja aikuista 17 lippukunnasta. Inarin Tunturisudet, Mellan Kiipijät Ylitorniosta sekä Pohjolan Tytöt ja Kemin Kotkat Kemistä kertovat, millä mielin 13 500 hengen suurleiriä odotetaan!

Inarin Tunturisudet

”Meillä on hyvä fiilis Kajolle lähdöstä. Tämä on osalle meistä ensimmäinen partion suurleiri ja varsinkin leirin väkimäärä, 13 000, vähän jännittää mukaan lähteviä tarpojia ja samoajaa. Leiriltä odotetaan eniten partiokavereiden näkemistä, uusiin ihmisiin tutustumista ja erilaisten asioiden tekemistä yhdessä muiden kanssa.

Olemme etukäteen pitäneet leirilippukunnan kanssa yhteyttä Teams-kokouksilla ja keskustelleet leiriarkeen, pesteihin ja varusteisiin liittyvistä asioista. Lisäksi tarpojilla, samoajilla ja aikuisilla on kullakin ollut oma tutustumisilta etänä. Nuorten kanssa on tutkittu Kajon nettisivuja ja ohjelmaa tarkasti ja pohdittu mitä kaikkea siellä pääsee tekemään.”

Viivi Törmänen

Mellan Kiipijät

”Ylitorniolta meitä on lähdössä yhteensä 13 huipputyyppiä Kajolle. Tarpojia, samoajia ja vaeltajia. Tällainen finnjamboree on hieno kokemus, jota ei välttämättä pääse toista kertaa kokemaan. Ne, jotka ovat edellisellä Roihu-leirillä vuonna 2016 olleet, olivat silloin tarpojia. Nyt he pääsevät tekemään nuoremmille leiriä ja olemaan vapaaehtoistöissä, kokemaan ison leirin ihan toisella lailla.

Odotamme mukavaa leiriä ystävien kanssa, löytäen samalla uusia tuttavuuksia. Ison leirin tunnelmaa, kun kaikki 13 000 partiolaista ovat koossa leirin isoissa tapahtumissa esimerkiksi avajaisissa ja päättäjäisissä. Partiolaisten yhteenkuuluvaisuutta, kansallisuudesta riippumatta. Mahdollisuutta rakentaa ystävyyttä yli rajojen.

Meillä on ollut kaksi vanhempainiltaa, jossa on käyty läpi isoon leiriin liittyviä juttuja, kuultu kokemuksia aiemmilta leireiltä. Meillä on Whatsapp-ryhmä, jossa tiedotetaan asioista ja voi kysyä mieleen juolahtavia asioita. Leirille on lähdössä monta ensikertalaista, joten kaikki on uutta. Onneksi mukana on sellaisia, jotka ovat olleet isolla leirillä aiemmin, niin on helppo kysyä asioita. Leirilippukuntaamme kuuluu ihmisiä myös muista lippukunnista, joten on tarkoituksena pitää vielä yhteinen Teams-kokoontuminen, jossa olisi mukana mahdollisimman moni leirille lähtijä.”

Hanna ”Härski” Hiltunen

Pohjolan Tytöt ja Kemin Kotkat, Kemi

”Meiltä Kemistä lähtee Kajolle vain muutama osallistuja, mutta sitäkin suuremmalla innolla! Nuorillamme myös jännitys kasvaa leirin lähestyessä, alkaahan heillä Kajon myötä myös uusi samoajaikäkausi. Suuri kokemus on siis tulossa heti ikäkauden alkajaisiksi!

Leiriltä odotamme uusia kokemuksia ja ihania muistoja suurleirin myötä. Lisäksi odotuksiin kuuluvat niin kaukana asuvien ennestään tuttujen ihmisten näkemiset kuin uusienkin kavereiden löytämiset. Kaikkia meitä odottavat myös pestit yhteisen leirin tekemisen hyväksi.

Leiriin olemme valmistautuneet tietoa hankkimalla ja samoajat ovat tehneet tai saaneet Kajo-neuleenkin. Aikuinen lähtijämme aikoo selvitä Evon kesästä t-paidalla, Kajo-paitakin on tietysti mukaan lähdössä.

Lisäksi on tietysti lippukunnan tasolla sovittu yhteiskuljetuksesta naapurien kanssa sekä osallistuttu Ylitornion ja Oulun välille sijoittuvan leirilippukuntamme Jyrhämän palavereihin.”

Kimmo ”Kipe” Vääriskoski