Kirjoitus on julkaistu Lapin Partiolaisten piirilehti Scout-Infon 3/2022 PiJo:n porinat -palstalla. Kirjoittaja on Lapin Partiolaisten vuoden 2022 piirinjohtaja.

Taas kerran aika on vierähtänyt vähän turhankin nopeasti. Ajan nopea kuluminen ei tietenkään aina ole huono juttu, hyvä kun tekemistä riittää. Syksy on yleensä järjestöjen johdossa kiireistä, koska toimintasuunnitelmien ja talousarvioiden tekeminen käy silloin kuumimmillaan. Aina kun tulevaa toimintaa aletaan suunnitella, on hyvä tehdä myös katsaus kuluneeseen vuoteen. Paljon on piirin toiminnassa hyvää, mutta myös kehitettävää, jotta pystyisimme tukemaan lippukuntia entistä paremmin. Entistä paremman tuen takaamiseksi uudistamme mm. lippukuntatukea ja lippukuntien valmennusmallia.  

Yhdestä asiasta voin sanoa olevani ylpeä ja se on työ, jota kaikki Lapin partiolaiset tekevät. Minulta on monesti kysytty mitä te oikein teette siellä Lapissa. Tällä tarkoitetaan lippukuntien tekemää upeaa työtä, jonka voimin he saavat nuoret ja lapset viihtymään ja pysymään partioharrastuksen parissa. Viime vuonna jäsenmäärämme oli prosentuaalisesti kasvanut piireistä eniten ja heinäkuun lukujen perusteella tilanne on pysynyt hyvänä. Mielestäni laadukas partiotoiminta ja hyvä tekemisen meininki näkyykin juuri lippukuntien jäsenmäärissä. Joissakin lippukunnissa tietenkin johtajatilanne saattaa rajoittaa uusien partiolaisten sisäänottoa. Sama tilanne on kaikkialla myös muiden piirien lippukunnissa ja on meillä piirissäkin kova tarve uusille innokkaille luottiksille. Jo syksyllä tehtävistä uudistuksista yksi on, että panostamme syyskokouksessa valittujen uusien hallituksen jäsenten perehdyttämiseen aivan uudella otteella.  

Kirjoitan tätä Scout-Infon paperisen version pijo:n porinat -osiota haikein mielin. Hallitseva maailmantilanne, pidempään jatkunut paperin ja painatuksen hintojen nousu yhdistettynä viestintäryhmän kriittiseen tekijäpulaan tekevät tästä hyvin todennäköisesti viimeisen Scout-Infon, joka ilmestyy paperisena ja koteihin postitettuna. Huomatkaa, että puhuin vain mahdollisesti viimeisestä. Tulevaisuus on aina hyvä pitää avoimena. Scout-Infon tarina jatkuu lähitulevaisuudessa nettisivuille rakentuvana verkkomediana, jolla myöskin on tulevaisuus avoinna ja vain taivas rajana. Verkkomedia mahdollistaa paperilehteä nopeampaa ja ajantasaisempaa viestintää. Kuka tietää, ehkä saatte kuunnella seuraavien piirinjohtajien porinoita kuulokkeiden kautta. Tässähän tulee vaikka mitä ideoita mieleen! Ennen kuin lähtee ihan laukalle, niin päätän tämän vuoden viimeiset porinat näihin tunnelmiin. Toivottavasti törmätään vielä syksyn aikana ja viimeistään talvisessa partiotahdissa Kemissä! 

  

Partiovasemmalla, 

piirinjohtaja Tommi