Rovaniemellä kisattiin Lapin Partiolaisten syysmestaruuskisat 17.-18.9.2022 varsin sateisessa säässä. Onneksi me partiolaiset ei olla sokerista ja jokainen pystyi pitämään mahtavan kisatsempin ja iloisen fiiliksen luontoherran näytöksistä huolimatta. 

Roavvi piti sisällään huikeita tehtäviä niin paikalliskulttuurin, historian, kuin erilaisten partiolaisten yleistaitoja testaavien tehtävienkin parissa. Kilpailijat pääsivät mittaamaan ja punnitsemaan, rakentamaan ohjeilla ja ilman, näyttämään tietonsa ja taitonsa lappilaisessa kansanperinteessä ja historian tuntemuksessa, sekä yllätysrastilla maistelemaan sokkona eri karkkilajeja. Jokainen kisassa ollut tietää kuinka kosteaa oli suolla suunnistaa, miten paljon voikaan lätynpaistorasti mieltä lämmittää sopivassa kohdassa päivää ja mitä voi puolukan poimijalle tapahtua rykimäaikana poron kohdatessaan. Onneksi rykimäonnettomuus oli vain ensiapurasti ja suuremmilta vahingoilta vältyttiin kisan aikana. 

Kisaa oli mahdollistamassa yli 70 talkoolaista eli ihan huikea määrä vapaaehtoisia! Aivan jokaisen työpanoksesta voimme varmasti yhteen ääneen sanoa ison kiitoksen! 

Kiitokset myös kisailijoille, ilman teitä kaikki työ olisi mennyt hukkaan! Oli mahtavaa nähdä teidät innokkaina lauantaiaamuna kisaan lähtiessä ja kuulla positiivista palautetta rasteista. Aivan parasta oli kuitenkin, kun se sama hymy ja into oli tallella vielä maalissa ja seuraavia kisailuja jo suunniteltiin.  

Sponsoreina meitä oli tukemassa K-Supermarket Kauppatori, Prisma Rauta Rovaniemi ja Lapin Liha, kiitos myös teille! 

Partiovasemmalla, 

Rieska 

Juttu on julkaistu Scout-Infossa 3/2022.