Kittilässä oli toukokuun puolessa välissä suuren urheilujuhlan tuntua, kun polkaistiin käyntiin Ahman ampaisu -partiotaitokilpailu. Lippukunnan aktiivijohtajissa on useita kisailuun hurahtaneita aikuisia ja halusimme tarjota samoja elämyksiä lapsillekin. Korona peruutti lasten kevätkisat tietenkin vuodelta 2020, mutta kun kisat peruuntuivat seuraavaltakin keväältä 2021, päätimme järjestää omat partiotaitokilpailut lippukunnassamme. Silloisten kisojen nimi oli KätKisat. 

Kun piirin kevätkisat vielä tältäkin vuodelta jäivät järjestämättä, päätimme ponkaista pystyyn jälleen omat kilpailut. Tällä kertaa kutsuimme mukaan partiolaisia myös Inarista, Sodankylästä ja Muoniosta ja kutsuumme vastattiin myöntävästi kaikista lippukunnista. 

Sää suosi, kun kilpailun lähtömerkki annettiin ja koulun piha täyttyi vasaran paukuttelusta sekä sahojen suhinoista, kun lähtötehtävän linnunpöntöt alkoivat valmistua. Muut rastit olivat ympäri Kittilää ja niillä piti mm. osoittaa taitonsa partiolauluissa, ongelmanratkaisussa, luonnontuntemuksessa, arvioinnissa ja tulitikkutaidoissa. Matkan varrella tarjottiin kaikille osallistujille maittava ruoka. 

Lopuksi oli vielä palkintojenjako. Oli kiva päivä ja onnistuneet kisat, mutta toivottavasti ensi keväänä päästään taas kisaamaan Kittilää kauemmas.