Onnistumisia adventtikalenterimyynnissä

Tänäkin vuonna lappilaiset lippukunnat osallistuivat aktiivisesti varainkeruukampanjaan ja onnistuivat keräämään tärkeitä varoja toimintaansa. Kampanjapäälliköt koordinoivat kalenterimyyntiä upeasti ja tsemppasivat jäseniä jalkautumaan myyntipaikoille koronavuosien jälkeen!

Lapin Partiopiirin lippukunnat myivät yhteensä 7927 kalenteria ja keräsivät käyttöönsä n. 35 672 euroa.  Lisäksi lippukunnat lahjoittivat erilaisille tahoille kalentereita yhteensä 345 kappaletta. Tämä on merkittävä summa ja osoittaa jälleen joulukampanjan tärkeyden lippukuntien toiminnan ja projektien rahoittamisessa. Myyntiolosuhteet näyttävät palautuvan koronavuosien jälkeen, sillä jopa 7 lippukuntaa myi kalentereita yhteensä enemmän kuin viime vuonna. Kaksi ahkeraa partiolaista myi 100 kalenteria ja sai kultaisen tonttumerkin!

Kaksi kultaista tonttumerkkiä Lapin Partiopiiriin

Tänä syksynä kaksi nuorta lappilaista partiolaista Saima, 8, Kätkän Kävijöistä ja Viivi, 10, Pohjolan Tytöistä ja Kemin Kotkista myivät molemmat partiolaisten adventtikalentereita 100 kappaleen verran.

Kätkän Kävijöiden sudenpentu Saima on jo aikaisemminkin myynyt kalentereita, mutta tänä vuonna hän päätti seurata isoveljensä jalan jäljissä kohti kultaisen tonttumerkin saavuttamista. Saima myi innokkaasti kalentereita ovelta ovelle -taktiikalla sekä Kittilän kunnantalolla. Hän myös lähetti videotervehdyksen potentiaalisille asiakkaille toiselle puolelle Suomea.

Adventtikalentereiden myynti on partiolaisten tärkein vuosittainen varainhankintakampanja. Kätkän Kävijät käyttävät kalenterituottoja bussimatkojen kustannuksiin, esimerkiksi helmikuussa lippukunta matkaa Kemissä järjestettävään Partiotahtiin. Saima lähettää haastattelun lopuksi terveisiä kaikille asiakkaillensa: ”Kiitos, kun ostitte kalentereita!”

Saiman vinkit kalenterimyyntiin:

  • Aloita kalenterien myynti heti, kun kampanja-aika alkaa
  • Joulukalentereita voi myydä yksin, kaverin tai perheen kanssa
  • Muista hymyillä!

Seikkailijaikäinen Viivi, on jo toistamiseen kultaisen tonttumerkin saaja. Hän on ollut aktiivinen lippukuntatoimija jo pienestä pitäen. Kalenterimyynnissä Viiviä motivoi se, että hän pääsee näkemään ja kohtaamaan erilaisia ihmisiä. Viivi kertoo, että: ”Monet ikäihmiset kaipasivat jutteluseuraa, niinpä saatoimme olla jopa varttitunnin asiakkaan ovella.” Myös moni nuori aikuinen halusi tänä vuonna ostaa kalenterin, toteaa Viivi.

Viivi ja Viivin äiti viettivät kalenterimyynnin ohessa kahdenkeskeistä laatuaikaa, jonka johdosta Viivi haluaakin lähettää terveisiä: ”Kiitos äidille <3.”

Viivin vinkit kalenterimyyntiin:

  • Yhteistyö kaverin tai aikuisen kanssa, esimerkiksi aikuinen voi toimia apuna maksupäätteen kanssa
  • Ota huomioon, että monet ostavat vielä kalentereita käteisellä
  • Älkää luovuttako, lähtekää rohkeasti myymään kalentereita!

Suurkiitos ihan kaikille – kampanjapäälliköille, ryhmänjohtajille ja tietenkin myyjille kampanjan toteuttamisesta näinä haastavina aikoina! Kiitos myös teille, jotka olette tukeneet paikallista partiotoimintaa ostamalla kalenterin!