Kilpailusarjat

Päiväsarjat

Oranssi (tarpoja, naiset)

Kilpailuvartiossa on 4-6, 12–17-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlasketut iät korkeintaan: 4 hlö 58 v/ 5 hlö 73 v/ 6 hlö 87 v

Vihreä (tarpoja, avoin)

Kilpailuvartiossa on 4-6, 12–17-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlasketut iät korkeintaan: 4 hlö 58 v /5 hlö 73 v/ 6 hlö 87 v

Yö- eli vaellussarjat

Sininen (samoaja, naiset)

Kilpailuvartiossa on neljä 14–18-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta.

Punainen (samoaja, avoin)

Kilpailuvartiossa on neljä 14–18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta.

Keltainen (kevyt sarja)

Kilpailuvartiossa on 2-5 vähintään 15-vuotiasta jäsentä.

Ruskea (vaeltaja, naiset)

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18-23-vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta – tehtävien pisteitä ei lasketa erikseen.

Harmaa (vaeltaja, avoin)

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18-23-vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta – tehtävien pisteitä ei lasketa erikseen.

Osanotto-oikeus

Kilpailuun voivat osallistua

  • Partiolaiset, joiden SP:n jäsenmaksu on maksettu.
  • Partioon tutustujat voivat osallistua ilman jäsenmaksua, jos he eivät ole aiemmin osallistuneet partiotaitokilpailuun kilpailijana, sekä ulkomaisten partiojärjestöjen jäsenet, jotka ovat järjestäjän toimesta vakuutettuja tai joiden riittävästä vakuutusturvasta on muuten voitu varmistua.

Järjestelyluvan myöntäjä voi asettaa ehtoja muiden kilpailuvartioiden osallistumiselle.

Osanotto-oikeuden peruuttaminen

Ennen kilpailun alkamista valvojan tai tuomarineuvoston on evättävä kilpailuvartion osanotto-oikeus tai määrättävä vartio kilpailun ulkopuolelle, jos voidaan osoittaa, että kilpailuvartiolla on tavallista enemmän ennakkotietoa kilpailusta. Vartiota on pyrittävä kuulemaan ennen päätöksen tekemistä. Päätöksestä on ilmoitettava mahdollisimman pian vartiolle ja partiotaitojen SM-kilpailuissa asianomaiselle piirille.

Kuva: Joosef Abokther