Kilpailijoiden ennakko-ohje

Partiotaitojen SM-talvikisat järjestetään 1.-2.4.2023 Rovaniemellä – tervetuloa mukaan kulkemaan kairalle!

Kilpailijoiden ennakko-ohjeen löydät tästä kansiosta.

Ennakko-ohjeesta löydät vastauksen moneen kysymykseen, varusteluettelot, osallistuvat vartiot sekä sääntötietoa. Jos jokin jää epäselväksi, ole yhteydessä kairankulkija2023@gmail.com. HUOM. Ennakko-ohjetta päivitetty 19.3. lisäämällä sukset pakollisiksi henkilökohtaisiksi varusteiksi!

Tervetuloa Lappiin!

***

Kilpailukutsu

SÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten 1.4.2019 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä.

OSANOTTO-OIKEUS

Kilpailijoilla tulee olla Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n vuoden 2023 jäsenmaksu maksettuna. Vartio edustaa kisoissa vain yhtä lippukuntaa ja piiriä. Vartio voi kuitenkin koostua yhden tai useamman eri lippukunnan tai piirin jäsenistä. Lisäksi kilpailuun voivat osallistua ilman jäsenmaksun maksamista partioon tutustujat, jos he eivät ole aiemmin osallistuneet partiotaitokilpailuun kilpailijana, sekä ulkomaisten partiojärjestöjen jäsenet, joilla on oma voimassaoleva vakuutus ja vakuutustodistus esitetään ilmoittautumisen yhteydessä. Kilpailijoiden jäsenkortit ja henkilöllisyys tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä kilpailupaikalla.

SARJAJAKO

Kilpailuvartion jäsenten iät lasketaan vuoden 2023 loppuun mennessä täytetyin vuosin.

Suomenmestaruuksista kilpaillaan tarpojien, samoajien ja vaeltajien sarjoissa. Kevyessä sarjassa ei kilpailla suomenmestaruuksista. Sarjojen tehtävät ovat ikäkausittain yhteneväiset.

Kilpailun yhteydessä ratkaistaan partiopiirien välinen mestaruus.

TARPOJA AVOIN (VIHREÄ)

Kilpailuvartiossa on neljä-kuusi 12-17 -vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartioiden jäsenten yhteenlasketut iät korkeintaan: 4hlö 58v, 5hlö 73v, 6hlö 87v. Kilpailureitin pituus enintään 12 kilometriä.

TARPOJA NAISET (ORANSSI)

Kilpailuvartiossa on neljä-kuusi 12-17 -vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Kilpailuvartioiden jäsenten yhteenlasketut iät korkeintaan: 4hlö 58v, 5hlö 73v, 6hlö 87v. Kilpailureitin pituus enintään 12 kilometriä.

SAMOAJA AVOIN (PUNAINEN)

Kilpailuvartiossa on neljä 14-18 -vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus on punaisessa sarjassa enintään 20 kilometriä.

SAMOAJA NAISET (SININEN)

Kilpailuvartiossa on neljä 14-18 -vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Kilpailuvartion yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus on sinisessä sarjassa enintään 20 kilometriä.

VAELTAJA AVOIN (HARMAA)

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18-23-vuotiaita.  Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta – tehtävien pisteitä ei lasketa erikseen. Kilpailureitin pituus on harmaassa sarjassa enintään 25 kilometriä.

VAELTAJA NAISET (RUSKEA)

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18-23-vuotiaita.  Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta – tehtävien pisteitä ei lasketa erikseen. Kilpailureitin pituus on ruskeassa sarjassa enintään 25 kilometriä.

KEVYT SARJA (KELTAINEN)

Kilpailuvartiossa on 2-5 vähintään 15-vuotiasta jäsentä. Kilpailureitin pituus on keltaisessa sarjassa enintään 20 kilometriä. Sarja toteutetaan yökisana.

ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuvartion johtaja ilmoittaa vartionsa kilpailuun Kuksassa tästä linkistä. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 15.3.2023 asti. 

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa 19.12.2022 ja se päättyy 15.2.2023. Ilmoittautumiseen tarvittavia tietoja voi muokata ja niitä voi lisätä ilmoittautumisajan loppuun saakka. 

15.2.2023 jälkeen ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään mm. 

 • Erityisruokavaliot sekä sairaudet
 • Arvioitu saapumisaika ja -tapa
 • Vartion majoitustarve pe-la ja orvilta la-su yöksi
 • Aamu- ja iltapalatarve majoittujilta

OSALLISTUMISMAKSU

Si / Pu / Ru / Ha / Ke -vartiot: 105 € (jälki-ilmoittautuminen 160 €)

Or / Vi -vartiot: 90 € (jälki-ilmoittautuminen 130 €)

Osallistumismaksu sisältää lattiamajoituksen omin välinein kilpailukeskuksessa sitä tarvitseville ennen kilpailua ja päiväsarjoille myös la-su yöksi, kilpailumateriaalin, kilpailun aikaiset kuljetukset, peseytymismahdollisuuden, lämpimän aterian kilpailun jälkeen sekä palkinnot ja kunniakirjat voittajille.

Lisäksi vartio voi varata iltapalan perjantaille ja/tai aamupalan lauantaille hintaan 5 €/hlö/ateria. Oranssin ja vihreän sarjalaisille on lisäksi mahdollisuus ostaa iltapala lauantaille sekä aamupala sunnuntaille hintaan 5 €/hlö/ateria ja lounas sunnuntaille hintaan 10 €/hlö/ateria. Ylimääräiset ateriat laskutetaan osallistumismaksun yhteydessä.

Osallistumismaksuun lisätään ilmoittautumisen yhteydessä tehdyn tilauksen mukaisesti ruokaliput ja huoltajapaketit.

Kilpailusta poisjäävän vartion maksuja ei palauteta, mutta piiri voi asettaa tilalle toisen vartion samaan sarjaan.

Lapin Partiolaiset ry laskuttaa suoraan kilpailuvartiota tai lippukuntaa ilmoittautumisen yhteydessä annettujen tietojen mukaisesti. Vartiota laskutettaessa lasku lähetetään sähköisenä vartionjohtajalle.

HUOLTAJAT

Jokaisen kokonaan alaikäisistä kilpailijoista koostuvan vartion tulee nimetä täysi-ikäinen huoltaja ilmoittautumisen yhteydessä ja antaa puhelinnumero, josta huoltaja on tavoitettavissa koko kilpailuviikonlopun ajan. Yksi huoltaja voi toimia huoltajana useammalle vartiolle. Huoltajan ei tarvitse oleskella koko viikonloppua kisakeskuksessa, mutta hänen tulee olla tarpeeksi lähellä ollakseen hätätilanteessa saatavilla.

Huoltajien ilmoittautuminen tapahtuu kilpailuvartion ilmoittautumisen yhteydessä.

Huoltajapaketin hinta ja sisältö:

 • perjantai-sunnuntai -paketti 50 €
  • sisältää pe iltapala, la aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala sekä su aamupala ja lounas
  • tarvittaessa lattiamajoituksen omin välinein
 • perjantai-lauantai -paketti 30 €
  • sisältää pe iltapala, la aamupala ja lounas
  • tarvittaessa lattiamajoituksen omin välinein
 • lauantai-sunnuntai -paketti 40 €
  • sisältää la lounas, päivällinen ja iltapala sekä su aamupala ja lounas
  • tarvittaessa lattiamajoituksen omin välinein

Huoltajapaketin ostaneille pyritään järjestämään mahdollisuus kisan seuraamiseen.

TEHTÄVÄLUETTELO

VUODEN 2022 MESTARIT

Vuoden 2022 mestaruudet ratkaistiin Riekon kiepaus II  -partiotaitojen talvi-SM-kilpailussa Kajaanissa 12.-13.3.2022. Alla voittajat. Tulokset löytyvät täältä

Oranssi: Kaustix, Tampereen Lokit, Hämeen Partiopiiri ry

Vihreä: Korpit, Limingan Niittykärpät, Pohjanmaan Partiolaiset ry

Sininen: Idex, Tampereen Lokit, Hämeen Partiopiiri ry

Punainen: Ulosottomiehet, Tampereen Eräpojat, Hämeen Partiopiiri ry

Ruskea: Hes, Littoisten Pirtapiiat ry, Lounas-Suomen Partiopiiri ry

Harmaa: Merikotkat, Pohjan tytöt ja sissit ry, Lapin Partiolaset ry

Vaeltajien mestaruus (ruskea): Vantti, Partiolippukunta Samposet ry, Pohjanmaan partiolaiset ry

Vaeltajien mestaruus (harmaa): Hervottomat, Helsingin Metsänkävijät ry, Pääkaupunkiseudun partiolaiset ry

Piirien välinen mestaruus: Hämeen Partiopiiri ry

JÄRJESTÄJÄT

Kilpailun järjestämisestä vastaa Lapin Partiolaiset.

Voit olla yhteydessä järjestäjiin sähköpostitse kairankulkija2023@gmail.com. Tervetuloa seuraamaan kisavalmisteluja Instagramissa @kairankulkija23. Liity myös mukaan Facebook-tapahtumaan!

Kuva: Susanna Mikander