Kilpailusarjat

Kaikkien kilpailuun osallistuvien tulee kuulua johonkin Lapin Partiolaiset ry:n lippukuntaan ja heidän partion jäsenmaksunsa vuodelle 2024 tulee olla maksettu. Kilpailuvartion tulee edustaa Lapin Partiolaiset ry:n lippukuntaa, johon vähintään yksi vartion jäsen kuuluu. Sääntöjen vastaiset vartiot voivat osallistua tapahtumaan kilpailun ulkopuolella. Päätöksen tästä tekee tuomarineuvosto kilpailuaamuna.

Sudenpennut

Kilpailupentueessa on 4-8 sudenpentua iältään 7-10 vuotta. Lisäksi mukana on vähintään 15-vuotias saattaja, joka kulkee pentueen mukana koko kilpailun läpi, mutta ei osallistu tehtävien suorittamiseen ellei sitä erikseen mainita. Lisätietoja saattajasta alla. Pojat ja tytöt kilpailevat samassa sarjassa. Kilpailijoiden on oltava lappilaisen lippukunnan jäseniä.

Seikkailijat

Kilpailuvartiossa on 4-6 seikkailijaa iältään 10-13 vuotta. Lisäksi mukana on vähintään 15-vuotias saattaja, joka kulkee vartion mukana koko kilpailun läpi, mutta ei osallistu tehtävien suorittamiseen ellei sitä erikseen mainita. Lisätietoja saattajasta alla. Pojat ja tytöt kilpailevat samassa sarjassa. Kilpailijoiden on oltava lappilaisen lippukunnan jäseniä.

Oranssi (tarpoja naiset) ja Vihreä (tarpoja avoin)

Kilpailuvartiossa on 4-6 jäsentä iältään 12-17 vuotta. Jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla maksimissaan neljän jäsenen kohdalla 58 vuotta, viidellä jäsenellä 73 vuotta ja kuudella jäsenellä 87 vuotta. Tytöt kilpailevat oranssissa sarjassa ja poika- ja sekajoukkueet vihreässä sarjassa.

Sisupartiolaiset

Kilpailuvartioon kuuluu vähintään 4 sisupartiolaista. Sarja on ns. retkisarja, eli siinä ei mitellä piirinmestaruuksista, mutta parhaat palkitaan. Sarjan osalta noudatetaan soveltuvin osin Lapin partiolaiset ry:n ja SP:n kilpailusääntöjä.

Perhepartiolaiset

Kilpailuvartioon kuuluu vähintään 4 perhepartiolaista (iältään 4-6 -vuotiasta) sekä vanhemmat. Jokaista 2 lasta kohti on oltava vähintään yksi aikuinen. Sarja on ns. retkisarja, eli siinä ei mitellä piirinmestaruuksista, mutta parhaat palkitaan. Sarjan osalta noudatetaan soveltuvin osin Lapin partiolaiset ry:n ja SP:n kilpailusääntöjä.

Saattajat

Saattajan tehtävä on vastata vartion turvallisuudesta kilpailupäivän aikana. Saattaja voi auttaa joukkuetta tehtäväkäskyn lukemisessa ja vastausten kirjoittamisessa, mutta hän ei saa neuvoa itse suorituksessa. Tehtävästä riippuen saattajille voi olla myös erillinen odotuspaikka tehtäväalueen reunalla. Saattajalla ei tarvitse olla aikaisempaa partiokokemusta.

Kuva: Aapo Rainio