Lapin Partiolaisten sääntömääräinen syyskokous pidettiin Sodankylässä 28.10.2018, kun paikalla oli upeat yli 30 kokousedustajaa eri puolilta Lappia. Kokouspäivän käytännön järjestelyistä vastasi sodankyläläinen lippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät ja puheenjohtajana toimi Tommi Saatio. Ennen piirin syyskokousta järjestettiin myös Lapin Partiopoikapiiri ry:n syyskokous.

Porttikosken Portin pirtin tupa oli täynnä kokousväkeä.

Kokouksen yhteydessä kokousväki kuuli esittelyn Rohki kartala -partiotaitokilpailusta, joka järjestetään Kolarissa 16.3.2019. Kilpailussa ratkotaan Lapin Partiolaisten partiotaitojen talvimestaruudet. Rohki kartala löytyy myös Facebookista. Osallistujille esiteltiin myös Kajahus 2019 -piirileiriä, joka järjestetään Kemijärvellä ensi kesänä. Kokouksen yhteydessä julkistettiin myös leirin nettisivut osoitteessa kajahus2019.fi.

Yksi syyskokouksen merkittävimmistä ensi vuoteen vaikuttavista päätöksistä on seuraavan vuoden toimintasuunnitelman hyväksyminen. Vuonna 2019 Lapin Partiolaisissa alkaa myös uusi strategiakausi, joka näkyy myös toimintasuunnitelmassa. Vuoden 2018 aikana Suomen Partiolaisissa on tehty yhteistyötä piirien kesken, jotta piirien toimintasuunnitelmat ja strategiat olisivat yhteneväisempiä Suomen Partiolaisten strategian kanssa. Strategian kolme painopistettä ovat Partio kuuluu kaikille, partio kasvattaa hyvään johtajuuteen ja partio on aloitteellinen yhteistyökumppani ja myös piirin toimintaryhmien (lippukuntatuki, koulutus, kasvatus, viestintä, talous) toimintasuunnitelmat kietoutuvat näiden painopisteiden ympärille. Kokouksessa hyväksytty toimintasuunnitelma tullaan lisäämään piirin materiaalipankkiin. Toimintasuunnitelman lisäksi kokouksessa hyväksyttiin talousarvio vuodelle 2019.

Monien mielestä varmasti kokouksen jännittävin osio oli henkilövalinnat. Piirihallituksen jäsenistä kolme olivat erovuoroisia, piirinjohtajan kaksivuotiskausi tulee päätökseen ja yksi hallituksen jäsen oli pyytänyt eroa piirihallituksesta. Piirihallituksen jäsenten määräksi päätettiin piirinjohtajan ja piirin varajohtajan lisäksi kuusi jäsentä. Näin ollen kokouksen valittavina oli neljä jäsentä piirihallitukseen sekä piirinjohtaja. Kiinnostuksensa ennen kokousta olivat ilmaisseet piirinjohtajan paikkaa kohti kaksi henkilöä ja piirihallituksen jäsenen paikkoja kohti viisi henkilöä. Sekä piirinjohtajasta että piirihallituksen jäsenistä järjestettiin lappilaisittain harvinaiset henkilövaalit. Piirinjohtajaksi 2019-2020 valittiin Sanna Koponen ja piirihallituksen jäseniksi vuosiksi 2019-2020 Anne-Mari ”Grammari” PirinenSoile Koivuranta, Laura Kunelius ja Kimmo ”Kipe” Vääriskoski. Hallituksen jäseninä jatkavat edelleen Niilo ”Nipsu” Karjalainen ja Lauri Hakko, joiden kaudet jatkuvat vuoden 2019 loppuun saakka.

Onnea hallituspesteihin valituille ja kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille!