Pohjoisten piirien koulutusyhteistyö

Kolme pohjoisinta partiopiiriä – Lapin Partiolaiset, Pohjanmaan Partiolaiset ja Järvi-Suomen Partiolaiset – ovat kevään mittaan sorvanneet ja hyväksyneet välilleen sopimuksen koulutusyhteistyöstä. Jo aiemmin meillä on ollut Pohjanmaan kanssa käytäntönä, että kurssimme ovat avoimia puolin ja toisin, mutta nyt yhteistyökuviota on laajennettu ja kirjattu paperillekin saakka.

Taustana yhteistyössä on saada kursseja täydemmiksi ja sitä kautta varmistaa niiden järjestyminen joka vuosi. Kaikilla kolmella piirillämme on takana peruttuja järjestämiskertoja tietyistä kursseista, vaikka niitä ei ole aina edes yritetty järjestää vuosittain. Osassa muistakin kursseista on hyvä, jos piiri voi omien jäsentensä lisäksi tarjota kurssipaikkoja muillekin, jos tilaa vain on. Lisäksi kouluttajavaihto mahdollisuuksien mukaan katsottiin taustatyössä hyväksi asiaksi, vaikkei sitä sopimustekstiin kirjattukaan – koulutustapojen ja -perinteiden vaihtaminen on tietysti aina rikastuttava tekijä!

Yhteistyössä järjestettäviä kursseja varten valmistettiin piirin latukarttaa ja SP:n tähtikarttaa vastaava koulutuksen tähtikartta, jossa Lappi järjestää ensi vuonna Ko-Gi-ohjauksen ja seuraavina vuosina aina vuorollaan muita yhteiskursseja: partiokouluttajakurssi, luotsikurssi, johtokolmikkokurssi sekä yhteinen partiojohtajien peruskurssi (pj-pk). Kaikki yhteiset kurssit luonnollisesti kirjataan kaikkien piiriemme toimintakalentereihin. Kurssien taloudesta sovittiin niin, että se ei käytännössä tuo muutosta meidän tuttuihin kurssihintoihimme. Kurssit laskuttaa aina järjestävä piiri, mahdolliset lisämaksut ja palautukset hoidetaan toimistojen välillä.

Konkreettinen ensiaskel yhteisissä kursseissamme otetaan jo tulevana syksynä, kun käynnistetään yhteinen monimuoto-pj-pk, joka huipentuu piiriemme yhteisellä talvijamboreella Hileellä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: pohjanmaa.partio.fi/event/pp-partiojohtajaperuskurssi-33/