Pihan porinat 7.4.2020

Piirihallitus kokoontui ennen pääsiäistä virtuaalisesti Teams-sovelluksen kautta. Kuten päivän polttaviin puheenaiheisiin on kaikkialla kuulunut, myös piirihallitus pohdiskeli koronan vaikutusta lippukuntien ja piirin toimintaan ja tapahtumiin Lapissa. Partionkin poikkeustila jatkuu 13.5. asti, kesän partiotapahtumista ja toiminnasta Suomen Partiolaisten hallitus tekee päätöksen huhtikuun loppuun mennessä.

Piirihallitus päätti siirtää toukokuulle suunnitellun kevätkokouksen lauantaihin 7.6. Ympäri maata monien yhdistysten ja järjestöjen kevätkokoukset ovat siirtyneet poikkeustilan takia. Tällä hetkellä on valmisteilla lakimuutos, joka mahdollistaisi jäsenkokousten pitämisen myös etänä. Tästä jäämme hallituksena odottamaan lisätietoa ja sen mahdollisesta vaikutuksesta meidän omaan kevätkokoukseemme. Kevätkokouksen asiaslistalla on mm. vuoden 2019 tilinpäätös ja toimintakertomuksen lisäksi mm. vaalitoimikunnan nimeäminen tehtäväänsä ja kartoittamaan halukkaita piirihallituksen pesteihin.

Asialistalla oli myös SP:n partiotaitokilpailujen sääntöuudistusten myötä myös kisaryhmän valmistelema Lapin pt-kisasääntöjen muutokset. Jatkossa oransissa, sinisessä ja ruskeassa sarjassa voivat kilpailla tytöistä koostuvat kilpailuvartiot. Pojat kilpailevat vihreässä, punaisessa ja harmaassa sarjassa. Lisäksi avoimissa sarjoissa (vihreä, punainen, harmaa ja keltainen) voivat kilpailla tyttö-, poika- ja sekavartiot.

Lapin Partiolaisten vuoro on järjestää SM- talvikisat keväällä 2022. Aikaisempien kisajärjestäjien kesken on pidetty ns. virtuaalinen iltakahvihetki, jossa oli jaettu kokemuksia ja oppia isompien partiotaitokisojen järjestämisestä.  Piirihallitus päätti käynnistää kisaprojektin kokoamalla tulevan SM-kisajärjestelytoimikunnan tueksi ohjausryhmän sekä avaamalla kisoja varten kisajohtaja- ja tapahtumajohtajaparin rekrytoinnin kevään aikana.

Partioviikolle suunniteltu aikuisrekrykamppanja, johon meillä Lapissa oli ilmoitettu kahdeksan tapahtumaa, siirretään elokuun ja syyskuun vaihteeseen. Tapahtumansa jo ilmoittaneet lippukunnat voivat siirtää suunnittelemansa tapahtuman ko. viikoille. Lisäksi myös lippukunnilla, jotka eivät vielä aikoneet rekrytoida aikuisia keväällä, on mahdollisuus järjestää rekrytointitapahtuman alkusyksystä. Tapahtumasta tulee ilmoittaa 30.4. mennessä. Lisätietoja saat SP:n nettisivuilta

Piirihallitus pohti, miten eri puolilla Lappia lippukunnat ja ryhmät toteuttavat partiota. Hallitus toivoi, että jokaisella partiolaisella, pienellä ja isolla, säilyy tänä poikkeuksellisena aikana kontakti omaan laumaan, joukkueeseen tai vartioon. Näin pysytään mukana toiminnassa ja kun poikkeusaika on ohi voidaan palata siihen, mihin jäätiin. Partio-ohjelman sivuilla löytyy vinkkejä etäpartioon eri-ikäkausille. Lisäksi eri piirit jakavat nettisivuillaan ja somessa toimintavinkkejä. Piirihallitus haluaa nyt haastaa lippukunnat jakamaan omia tapojaan toteuttaa etäpartiota ja vinkata lippukunnan tai ryhmän tekemistä ja postauksista Anne-Mari  ”Grammari ” Piriselle, jolloin hän voi laittaa ne jakoon esim. piirin Instagram-tilillä. Ollaan esillä partiolaisina vaikkakin nyt vain somessa.

Minä puolestani haastan pitämään yhteyttä omiin partiokavereihin, viestein ja puheluin. Ollaan yhdessä tai ainakin yhtä sydämessä!

Pihaporinoin Soile Koivuranta

Kuva: Aapo Rainio, Elämys 2017 
Katso lisää Elämys-kuvia piirin kuvapankista.