Pihan porinat 20.2.2020

Tällä kertaa piirihallituksen esityslistalla oli erityisesti kevätkokouksen valmisteluun liittyvät asiat. PiHa kävi läpi ja teki viimeiset lisäykset vuoden 2019 toimintakertomukseen. Samoin käytiin läpi vuoden 2019 tilinpäätös. Vuonna 2019 isoja juttuja olivat tietenkin piirileiri Kajahus sekä vuosittain puolet meidän jäsenistä koolle kokoava partiotahti, joka vuonna 2019 järjestettiin Torniossa.

Piirihallitus päätti myös kutsua koolle piirin kevätkokouksen. Kokouspaikkana on Leirikari Rovaniemellä ja ajankohta on 21.3.2020. Viikonlopun ohjelmaan kuuluu myös johtokolmikkokoulutusta, viestintäkoulutusta ja ansiomerkkikoulutusta. Tervetuloa sankoin joukoin päättämään meidän yhteisistä asioista!

Partion kevätpäiville Kiljavan opistolle kokoontuvat keskusjärjestön, piirien ja FiSScin luottiksia ja työntekijöitä sekä lippukunnissa toimivia vapaaehtoisia kehittämään partiota, vaikuttamaan ajankohtaisiin asioihin partiossa, inspiroitumaan ja verkostoitumaan. Tämän vuoden teemana on tulevaisuus. Lapista kevätpäiville osallistuvat eri ryhmien edustajat.

Kuulimme myös tämän vuoden partiotahdista palautetta tahdin järjestäjiltä. Tahti vedettiin läpi hyvin pienellä porukalla, niin staabin kuin talkoolaisten osalta. Palaute, mikä saatiin välittömästi paikalla olleilta oli positiivista, ohjelmista tykättiin, ei ollut liikaa jonottamisia ja ruoka oli hyvää. Erityisesti tarpojien työpajat ja partiomessu ovat saaneet kiitosta. Vuonna 2021 partiotahti järjestetään Ranualla. Tahdin ajankohdaksi päätettiin 13.-14.2.2021.

Partiotahti Rohki Tyktin matkanjohtajien WhatsApp -ryhmä päätettiin muuttaa lippukuntien pyynnöstä ryhmäksi, jossa lippukuntien johtajistoon kuuluvat voivat keskustella muistakin kuin partiotahtiin liittyvistä asioista ja kysyä itseään askarruttavista asioista myös piirin luottiksilta. Tarkista, onko teidän lippukunnasta ketään ryhmässä. 😊

Keskustelimme myös ahkerasti perhepartiolaisten jäsenmaksusta piirin tapahtumiin osallistumiseen liittyen. Jos perhepartioikäinen osallistuu lippukunnassa tai piirin tapahtumassa järjestettävään perhepartio-ohjelmaan, perhepartioikäisen tulee maksaa partion jäsenmaksu. Jos ohjelmaa ei järjestetä, riittää tapahtuman osallistumismaksun maksaminen.

Pihan porinat voikin tällä kertaa lopettaa siihen, millä piirihallituksen kokous aloitettiin. Avaussanoina piirinjohtaja Sanna lausui:

Elämä ei ole odottamista, toivomista ja haaveilemista, se on tekemistä, olemista ja joksikin tulemista. Se on sitä mitä aiot tehdä sen jälkeen kun olet lukenut tämän. – Mike Dooley

Piirihallitusterveisin: Grammari, pihan viestintävastaava