Ohjeita korona-aikaan Lapin lippukunnille

Lapin Partiolaiset noudattaa valtioneuvoston tuoreimpia ohjeita sekä Suomen Partiolaisten ohjeita partiotoiminnan järjestämisestä korona-aikaan. Suomen Partiolaiset seuraa tilannetta sekä valtioneuvoston, AVI:n ja muiden viranomaisten linjauksia ja muuttaa tarvittaessa omia ohjeistuksiaan.

Aluehallintovirastojen antaman määräyksen mukaisesti yli 500 henkilön tilaisuuksia voi järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Jos tilanne Suomessa muuttuu, aluehallintovirastot voivat tarvittaessa muuttaa rajoituspäätöksiään.

Partiotoimintaa voidaan elokuun alusta lähtien toistaiseksi järjestää normaaliin tapaan, kunhan hygienia- ja turvallisuusohjeet huomioidaan erityisen tarkasti. Lähes kaikki partio-ohjelma on mahdollista toteuttaa ulko-olosuhteissa, joten syksyn ohjelma kannattaa suunnitella ulkona tehtäväksi. Myös etäpartiointi on edelleen oiva vaihtoehto ja siihen löydätte vinkkejä SP:n vinkkipankista.

Vanhemmat ja lapset on hyvä ohjeistaa tulemaan kokoukseen juuri ennen sen alkua ja poistumaan heti kokouksen päätyttyä. Ryhmien kokoukset on hyvä porrastaa niin, etteivät ryhmät ole yhtä aikaa naulakolla tai käsien pesulla. Kokousten väliin on hyvä jättää riittävä siirtymäaika, jotta edelliset ehtivät pois ennen seuraavien saapumista. Koloilta aloitetaan käsien pesulla ja koloille on myös hyvä varata käsidesiä. On syytä välttää sitä, että koloilla on ylimääräisiä henkilöitä eli vanhempia ohjeistetaan odottamaan ulkona. Jos partiolaisella on vähäisiäkään flunssan oireita, on tärkeää jäädä pois partiokokouksesta tai -tapahtumasta. Omaehtoista karanteenia tulee noudattaa THL:n ohjeiden mukaisesti esimerkiksi ulkomaanmatkan jälkeen tai kun henkilö odottaa koronatestin valmistumista. Lisää käytännön ohjeita ja vinkkejä koloiltojen toteuttamiseen löydät SP:n muistilistasta ryhmänjohtajille.

Suomen Partiolaisten kotisivuille on koottu suosituksia ja vinkkejä lippukunnalle leiri-, retki- ja purjehdustoimintaan poikkeusolojen aikana.