Nyt sinulla on mahdollisuus hakea piiripestejä!

Lapin Partiolaiset ry hakee uusia luottamushenkilöitä eli tuttavallisimmin luottiksia avoimiin pesteihin. Luottis on henkilö, joka kantaa sinivalkoista piirihuivia ja joka pestissä toimiessaan edistää omalla toiminnallaan laadukasta ja monipuolista partiotoimintaa koko piirin alueella.

Tarjoamme Sinulle näköalapaikan ison yhdistyksen toimintaan, monipuolisia tehtäviä ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia edetä partiopolullasi.

Avoimet pestit

  • Lippukuntavalmentaja (kaksi luottista)
  • Talousryhmä (kolme luottista)
  • Viestintäryhmä (kolme luottista)

Toivomme hakijalta vähintään 18-vuoden ikää sekä suoritettua partiojohtajan peruskurssia. Arvostamme oma-aloitteista asennetta, innostusta hoitaa ja kehittää pestiä ja luotettavuutta. Pestiä tehdään ympäri Lappia ryhmässä, itsenäisesti ja etänä (esim. skype). Pesti vaatii sitoutumista pestiisi liittyviin tapahtumiin (yleensä viikonloppuisin) sekä aktiivista osallistumista oman ryhmäsi kokouksiin, paikan päällä ja etänä. Luottispestissäsi otetaan huomioon elämäntilanteesi, jotta voisit toimia pestissäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Luottiksena olet toteuttamassa piirin tärkeintä tehtävää eli lippukuntia tukevaa partiotoimintaa.

Muista Muistelemispäivä – hae 22.2. mennessä!

Tukenasi pestin hoitamisessa ovat ryhmän jäsenet, ryhmän puheenjohtaja, piirihallitus ja järjestösihteeri. Tarkemmin pesteistä voit lukea alla olevista pestikuvauksista.

Pestien kesto on pääsääntöisesti kaksi vuotta. Lisätietoa pesteistä voit kysyä ryhmän puheenjohtajalta (yhteystiedot pestikuvauksen yhteydessä) tai piiritoimistolta. Myös pesteihin haku tapahtuu joko ryhmän puheenjohtajalle tai piiritoimistolle.

Lippukuntavalmentaja (2 hlö)

Pestin toimintaryhmä:  lippukuntatuen ryhmä

Pestin kuvaus: Etsimme sinua, joka olet sydämeltäsi edelläkävijä ja valmis kehittämään piirissä uudenlaista toimintaa, joka tukee piirimme lippukuntia parhaalla mahdollisella tavalla. Olet valmis viemään uutta johtajamallia piirin lippukuntiin ja vierailemaan niissä haastamalla ja tukemalla heitä toiminnan kehittämisessä ja uuden johtajamallin käyttöönotossa. Valmentaja vierailee lippukunnissa säännöllisesti. Lippukuntavalmentaja toimii lippukuntatuen tiimissä ja tukee yhdessä pesti- ja ohjelmavalmentajan kanssa oman alueensa lippukuntien johtokolmikkoja. Lippukuntavalmentajan vastinparina lippukunnassa toimii lippukunnanjohtaja, joka johtaa lippukuntaa, sen hallitusta ja resursseja. Lippukuntavalmentaja mm. valmentaa lippukunnanjohtajia yhdistyksen johtamisessa, toiminnan kehittämisessä ja ongelmatilanteiden ratkomisessa. Lippukuntavalmentaja pitää yhteyttä alueensa lippukunnanjohtajiin, valmentaa ja tukee heitä omassa johtajapestissään. Pesti on uusi piirissä, joten pesti muovautuu varmasti piirimme toimintaan sopivaksi ajan kanssa.

Pestissä tarvittava kokemus: Pestiä varten sinulla on hyvä olla suoritettuna partiojohtajan peruskoulutus ja Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutus. Sinulla tulee olla kiinnostusta lippukunnan johtamiseen ja mielellään myös kokemusta siitä.

Pestissä pääset: Seuraamaan aitiopaikalta lippukuntien kehittymistä ja kasvua piirin alueella. Pääset kouluttautumaan pestiisi valmentajakoulutuksessa ja luomaan piiriimme uutta lippukuntia tukevaa kulttuuria ja toimintaa.

Lisätiedot: Laura Kunelius, laura.kunelius@partio.fi

Talousryhmän jäsen (3 hlö)

Pestin toimintaryhmä: talousryhmä

Pestin kuvaus: Onko sinulla talous hallussa ja haluja antaa osaamistasi myös piirin talouden hoitoon? Nostamme muutaman vuoden tauon jälkeen pystyyn piirille talousryhmää, joka pääsee aitiopaikalta seuraamaan ja luotsaamaan piirin taloutta vakaasti ja hallitusti eteenpäin. Ajatuksissa olisi myös hieman roolittaa talousryhmän jäsenten vastuualueita esimerkisi siten, että ryhmässä varainhankinnalle, yhteistyökumppanuuksille ja yleiselle talouden hallinnalle olisi omat vastuuhenkilöt.
Talousryhmä toimii suoraa piirihallituksen kanssa. Asiantuntija roolissa talousryhmä antaa eväitä ja ohjeistusta piirihallitukselle talousasioihin liittyvissä asioissa.

Pestissä tarvittava kokemus: Pestiä varten sinulla on hyvä olla talouden tuntemusta ja osaamista. Varsinaista partiokokemusta sinulla ei tarvitse olla, mutta toki siitä on hyötyä. Huippua on, mikäli sinulla on jo ideoita esimerkiksi piirin varainhankintaan tai yhteistyökumppaneihin liittyen.

Pestissä pääset: Toimimaan asiantuntijatehtävässä ja jakamaan osaamistasi niin piirihallitukselle kuin piirin muille toimintaryhmille. Tukea pestiisi saat omasta ryhmästä ja piirinjohtajalta sekä SP:n talousryhmästä.

Lisätiedot: Lisätietoja saat piirinjohtajalta sanna.koponen@partio.fi

Viestintäryhmä (3 hlö)

Pestin toimintaryhmä: viestintäryhmä

Pestin kuvaus:  Viestintäryhmään etsitään kolmea henkilöä, jotka ovat mukana toteuttamassa piirin viestintää ja tuottamassa sisältöä piirin viestintäkanaviin. Lapin Partiolaisten viestintäkanavia ovat piirin nettisivujen lisäksi mm. Facebook (https://www.facebook.com/LapinPartiolaiset/) ja Instagram (https://www.instagram.com/lappipartio/).

Pestissä tarvittava kokemus:  Viestintäryhmän jäsenten pestien sisällöt sovitaan kunkin osaamisen ja kiinnostuksen mukaan eli pääset varmuudella hyödyntämään omaa osaamistasi ja/tai opettelemaan uusia, kiinnostavia juttuja! Kokemus erilaisten some-kanavien aktiivisesta käytöstä, kirjoittamisesta tai valokuvaamisesta ja videoinnista on plussaa, mutta tärkeintä on halu päästä kehittämään lappilaisen partiotoiminnan viestintää. Viestintäryhmä tukee piirin tapahtumien järjestäjiä viestinnässä, joten tässä pestissä pääset käyttämään myös osaamistasi tapahtumien viestinnässä ja markkinoinnista.

Pestissä pääset: Viestintäryhmän jäsenenä pääset vaikuttamaan siihen, miltä lappilainen partiotoiminta näyttää ulospäin. Samoin tuet lappilaisia lippukuntia partiotoiminnan toteuttamisessa eri puolilla Lappia parantamalla lippukuntien mahdollisuuksia saada tarvitsemaansa tietoa ja tukea partiopiiriltä. Teet myös tiivistä yhteistyötä muiden luottisten kanssa, kun autat heitä kertomaan piirin tapahtumista.

Lisätiedot: Lisätietoja saat viestintäryhmän puheenjohtajalta Anne-Mari “Grammari” Pirinen, anne-mari.pirinen@partio.fi, p. 040 9623 549.