Miksi kokoustaminen kannattaa?

Piirin kevätkokous järjestetään sunnuntaina 15.4. Rovaniemellä. Ilmoittautuminen on mahdollista vielä pari päivää, eli 5.4. saakka. Ilmoittautumalla etukäteen varmistat sen, että saat kokouspäivän ratoksi evästä, vaikka ilmoittautumattakin saa toki tulla!

Piirihallituksen Saija, Nipsu ja Riitu SP:n ylimääräisessä jäsenkokouksessa 2017.

Kevätkokous on yhdistysten, joissa noudatetaan kahden vuosikokouksen taktiikkaa, se edellisen vuoden tapahtumia käsittelevä. Kevätkokouksessa hyväksytään niin toiminta- kuin tilikertomuskin, eli se on se paikka, jossa pääset näkemään miten yhdistyksellä oikeasti menee. Kevätkokouksessa kuullaan siitä, mitä on tehty, miten rahoja on käytetty – syyskokouksessa kuullaan lähinnä suurista suunnitelmista uuden vuoden varalle. Yksi omasta mielestäni tärkeimmistä kevätkokouksen tehtävistä on kuitenkin vastuuvapauden myöntäminen yhdistyksen hallitukselle – sitä kun ei hallitus voi itse itselleen missään yhdistyksessä myöntää. Toki kokous päättää myös piirin jäsenmaksuista ensi vuodelle – tärkeä, jokaista lappilaista partiolaista koskettava, asia sekin.

Mitä jos kukaan lippukunnasta ei pääse paikalle? Lippukunta voi osallistua kevätkokoukseen antamalla äänensä käyttöön valitsemalleen henkilölle. Lippukunta on näin ollen mukana päätöksenteossa, vaikkei kukaan lippukunnan jäsenistä pääsisikään paikan päälle. Valtakirja, jolla ääntenkäyttöoikeus annetaan, löytyy kokousmateriaaleista (jotka on toimitettu lippukuntiin myös paperisina). Ainoa vaatimus kokousedustajalle on se, että ikää täytyy olla mittarissa vähintään 15 vuotta.

Olemme piirihallituksena jo vakiintuneen tavan mukaan kehitelleet kevätkokouspäivän yhteyteen myös muuta ohjelmaa. Luotsitoiminta on tämän vuoden ohjelmapainotus niin valtakunnallisesti partiotoiminnassa kuin tietysti myös meillä Lapissa. Kevätkokouksen yhteydessä järjestetään luotsitapaaminen, jossa on luvassa tietoa lippukunnan kannalta elintärkeästä luotsitoiminnasta (myös muut kuin luotsin pestissä toimivat, tervetuloa!) ja mahdollisuus tavata muita lappilaisia luotseja. Kokouspäivänä järjestetään myös viime syyskokouksesta tuttu nettisivupaja, jossa on mahdollista vapaassa ilmapiirissä kysellä ja ideoida lippukunnan nettisivuja.

Kokoukseen kannattaa lähteä rohkeasti – homma ei ole mitenkään haudanvakavaa ja samalla pääsee näkemään tuttuja ympäri piirin aluetta. Kevätkokouksessa on tietyt kokoustekniset osiot, mutta mitään ei tarvitse osata etukäteen. Tervetuloa mukaan! Ilmoittautumislinkki löytyy nettisivujen tapahtumakalenterista.

Riitu Kerola (jonka kevään 2018 kevätkokousmaratonilla Lapin Partiolaisten kevätkokous on kevätkokous 4/4)
Piirihallituksen jäsen, viestintävastaava ja viestintäryhmän puheenjohtaja