Lapin Partiolaiset ry:n ja Lapin Partiopoikapiiri ry:n kevätkokoukset pidettiin Rovaniemellä sunnuntaina 15.4.2018. Kokouksissa oli mukavasti osallistujia hyväksymässä vuoden 2017 toimintaa.

Lapin Partiolaiset ry:n yksi suurimmista viime vuoden voimainponnistuksista oli partiotaitojen SM-kilpailu Elämys. Toinen yhteinen tapahtuma oli partiotahti Tähelinen Ylitorniolla. Lisäksi piiri on järjestänyt koulutuksia ja tapahtumia, joihin alueen partiolaiset ovat osallistuneet aktiivisesti. Partiokentällä ajankohtainen kasvutyö on tuottanut tulosta myös Lapissa jäsenmäärän kasvettua aiempaan vuoteen verrattuna. Toimintakertomus ja tilinpäätös hyväksyttiin ja hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Kokous päätti vuoden 2019 jäsenmaksuksi 30,50€ (I-jäsen) ja 13,00€ (II-jäsen) piirihallituksen esityksen mukaisesti.

Kokouksessa päätettiin myös syyskokousta varten vaalitoimikunta, johon valittiin Timo ”Timppa” Helaniva (Kätkän Kävijät), Esa ”Karhu” Marjomaa (Napapiirin Pojat) sekä Riitu Kerola (Kemijärven Tunturitytöt ja -Pojat). Vaalitoimikunnan tehtävänä on esitellä piirihallituspestit sekä etsiä mahdollisesti pesteistä kiinnostuneita henkilöitä syyskokouksen piirihallitusvaalia varten.

Kokouksen jälkeen pidettiin Lapin Partiopoikapiiri ry:n kevätkokous. Lapin Partiopoikapiiri ry on lappilaista partiotoimintaa tukeva yhdistys, joka omistaa muun muassa piiritoimiston toimitilat. Kokouksessa hyväksyttiin toimintakertomus ja tilinpäätös ja myönnettiin tili- ja vastuuvapaus hallitukselle. Kokouksessa hyväksyttiin myös Matti Karvon rahaston säännöt, jolta on tulevaisuudessa mahdollisuus hakea rahallista tukea partiotoimintaan osallistumiseen. Lapin Partiopoikapiiri tulee tiedottamaan alueen lippukuntia asiasta tarkemmin.