Kesän 2019 piirileirin nimi on päätetty – haku staabipesteihin on nyt auki!

Leirinjohtajat ovat laittaneet viisaat päänsä yhteen ja päättäneet vuoden 2019 heinä-elokuussa olevalle piirileirille nimen. Leiri on nimeltään Kajahus! Sana kajahus on Lapissa käytössä oleva murresana kajahduksesta, joka tarkoittaa kovaa ja selkeästi erottuvaa ääntä. ”Leirin nimi kuvastaa hyvin sitä, miten meiän leiri kajahtaa kauas ja pitkään myös leirin jälkeen. Kajahusta tehdään isosti ja kovalla volyymilla – tarkoituksena on tehdä paras piirileiri koskaan!” leirinjohtajat Anna Enbuske ja Niilo ”Nipsu” Karjalainen kommentoivat.

”Niilo haluais kovasti myös hankkia kongin leirille nyt kun se sopii leirin nimeenkin – saa nähä millasia hulluja ideoita päädytään leirillä toteuttamaan!” Anna naurahtaa.

Kajahuksen nimen julkaisemisen yhteydessä piirin syyskokouksessa julkaistiin myös leirin staabipesteihin haku alkaneeksi. Kiinnostaako leirin johtoon hakeminen tai tiedätkö jonkun, joka sopisi siihen hommaan? Lue lisää staabihausta alta!

Leirin tarkempi ajankohta ja leiripaikka julkaistaan myöhemmin.

Staabipestien haku käynnissä nyt!

Mikä on staabi?

Staabissa istuu piirileirin korkeimpia päätöksiä tekevät tiimi eli leiriprojektin johtoryhmä. Kaikki staabissa olevat henkilöt ovat johtajia, jotka yhdessä vastaavat leiriorganisaation pyörimisestä ja leirin tavoitteiden saavuttamisesta. Jokaisella johtajalla on vastuullaan jokin leirin tärkeä osa-alue, jonka ääntä hän myös tuo esiin staabissa.

Mitä johtajapestissä olemiseen edellytetään?

Johtajana olemiseen ei edellytetä sitä, että tietäisit osa-alueesta kaiken. Tärkeää on, että on visio siitä, miten osa-alueen asiat tulisi hoitaa ja miltä tehtävien tulisi näyttää. Johtaminen vaatii kokonaiskuvan hahmottamista ja ylipäätään johtajuuskokemusta joko partiosta tai sen ulkopuolelta. Johtajalta vaaditaan hyviä yhteistyö- ja viestintätaitoja sekä aitoa intoa ja halua ottaa vastuuta ja staabissa istumisen lisäksi myös tehdä parasta piirileiriä ikinä.

Leirin tärkeänä painopisteenä on tekijähyvinvointi, joten johtajalta edellytetään myös tämän huomioimista pestissä toimimisessaan. Tämä tarkoittaa oman tiimin pestaamista, ja heidän ohjaamistaan ja tukemistaan sekä oman jaksamisen huomioimista koko leiriprojektin ajan.

Kuinka kauan pesti vie aikaa?

Pesti alkaa syksyllä 2017 staabiin pestaamisella ja päättyy syksyllä 2019 leirin projektin paketointiin. Johtajapesti vaatii leirin lähestyessä jopa päivittäin aikaa, mutta pääsääntöisesti leiriä täytyy olla halukas ja valmis työstämään vaihtelevalla panostuksella viikoittain projektin alusta asti. Piirileiriprojektin ajalle ei suositella otettavaksi muita suuria pestejä, jotta sekä sie että sinun tiimi voi ja toimii hyvin.

Mitä sie saat johtajuudesta?

Staabista saat ainutlaatuisen näkökulman koko leiristä ja korvaamatonta johtajuuskokemusta. Staabipestissä pääset jättämään myös oman kädenjäljen leiriin toteuttamalla omaa visiotasi yhteisestä päämäärästä. Lisäksi saat mahdollisuuden päästä työstämään isoa projektia yhdessä muun veikeän staabin kanssa. Pestissä et toimi yksin, vaan jokaista pestiä tekevää tuetaan siihen sopivalla tavalla – esimerkiksi piirihallituksen ja mentoroinnin kautta.

Miten leiriä tehdään? Miten toimitaan yhdessä?

Leirin staabi tulee työskentelemään pääsääntöisesti sähköisten palveluiden kautta, joten leiriä pääsee tekemään helposti omasta sijainnistaan riippumatta ja erilaisissa elämäntilanteissa. Koko staabi pyrkii tapaamaan useamman kerran ennen leiriä, minkä lisäksi johtajapestissä on huolehdittava myös oman osa-alueen kokouksista. Jokaista johtajapestiä on myös mahdollista hakea parin kanssa tai ilmoittaa halukkuudestaan parijohtajuuteen yksin hakiessaan.

Miten haet?

30.11. mennessä ja kerro hakemuksessa itsestäsi, kokemuksistasi ja osaamisestasi sekä mitä haluat tehdä leirillä ja miksi sie oot innoissaan siitä jutusta. Mainitse hakemuksessasi myös haetko pestiä yksin vai parin kanssa tai yksin hakiessasi sen, oletko halukas parijohtajuuteen. Hakemus sähköpostilla osoitteeseen anna.enbuske@partio.fi ja/tai niilo.karjalainen@partio.fi.

Staabipestit

Leirinjohtajat Anna ja Nipsu vastaavat yhdessä leiristä kokonaisuutena ja staabin toiminnasta.

Huoltojohtaja

Kun huolto toimii, jokainen leirillä saa ruokaa mahaansa, tavarat ovat oikeissa paikoissa oikeaan aikaan ja leirielämä on turvallista.

Huoltojohtaja vastaa leirin muonituksesta, turvallisuudesta, logistiikasta, infrastruktuurista ja tekniikasta sisältäen leirin rakentamisen ja purun. Lisäksi huoltojohtaja vastaa leirin ekologisuudesta eli siitä, miten paljon piirileiri jättää jälkeä maailmaan. Huoltojohtajan pesti vaatii kokemusta leirihuollosta.

Ohjelmajohtaja

Kun ohjelma toimii, jokainen leirillä ollut muistelee hyviä aktiviteetteja, avajaisissa ja päättäjäisissä on tunnelma taivaassa ja leirielämän jälkeen osallistujat ovat uusia ideoita täynnä.

Ohjelmajohtaja vastaa siitä, että leirillä on partio-ohjelman ja kasvatustavoitteiden mukaista ohjelmaa kaikille ikäkausille sekä aikuisille. Ohjelmajohtajan alaisuudessa on myös leirin mielettömät yhteisohjelmat sekä hengellinen ohjelma. Ohjelmajohtajan pestiin tarvitaan partio-ohjelman tuntemusta ja intoa kokeilla uusia tapoja toteuttaa sitä.

Viestintä- ja markkinointijohtaja

Kun viestintä ja markkinointi toimii, jokainen leirille tulija tietää, mitä odottaa, uskomattoman hienoja leirimerkkejä pitää tilata ennätysmäärä ja leirielämä näkyy ja kuuluu niin Suomessa ja maailmalla.

Viestintä- ja markkinointijohtaja vastaa siitä, että leiri näyttää ja kuulostaa hyvältä niin sisälle kuin ulospäin. Viestintä- ja markkinointijohtaja vastaa leirin brändin luomisesta ja mediasuhteista sekä siitä, että leiri tulee ikuistettua tuleville partiosukupolville. Viestintä- ja markkinointijohtajan pesti vaatii kokemusta tapahtumien viestinnästä ja markkinoinnista.

Resurssijohtaja

Kun resurssipuoli on kunnossa, jokaista leiriä tekevällä on hauskaa, kahvia ja pullaa riittää kaikille ja leirielämä houkuttelee monia yhteistyökumppaneiksi.

Resurssijohtaja vastaa henkilöstöjohtamisesta eli siitä, että jokainen vapaaehtoinen tekijä voi hyvin leiriprojektissa. Lisäksi resurssijohtaja vastaa myös leirin yhteistyökumppaneista ja varainhankinnasta sekä myynnistä sisältäen esimerkiksi leirituotteet ja -kahvilan tai miksei vaikka ravintolankin. Resurssijohtaja tukee leirin yleistä pestaamista. Resurssijohtajan pesti vaatii taitoa hyvään ihmisten johtamiseen ja yhteiskuntasuhteiden luomiseen.

Kokemusjohtaja

Kun leirikokemus on hyvä, jokainen leirillä tuntee olonsa tervetulleeksi, vaippoja saa vaihdettua leirilläkin ja leirielämä on monikulttuurista.

Kokemusjohtaja vastaa siitä, että jokainen leirin osallistuja ja tekijä saa leiristä mielekkään partiokokemuksen olivatpa he sitten suomalaisia tai ulkomaalaisia, vauvoja tai vaareja, pyörätuolissa tai sateenkaaripartiolaisia, ei edes partiolaisia tai kokeneita partiokonkareita tai pinkkejä tai mustia sukkia käyttäviä. Kokemusjohtaja toimii tiiviissä yhteistyössä esteettömyyspäällikön, kansainvälisyyspäällikön ja perheleiripäällikön kanssa muodostaen leirin kokemuksellisen kvartetin. Kokemusjohtajan pesti vaatii näkemystä palvelumuotoilusta eli siitä, miten jokaiselle leirille tulevalle saadaan luotua onnistunut leirikokemus.