Kesän 2019 piirileirille on valittu johtajat

Piirihallitus on vahvistanut piirileirin järjestettäväksi kesällä 2019 ja valinneet kokouksessaan (22.9.2017) leirinjohtajat. Leirinjohtajiksi on valittu Anna Enbuske (Napapiirin Tytöt/Lauttasaaren Luotsitytöt) ja Niilo ”Nipsu” Karjalainen (Keminmaan Kivekkäät). Johtajaparina he kuvailevat olevansa uteliaita, nälkäisiä ja lähes epäterveellisen innoissaan tulevasta leiriprojektista.

Rovaniemeltä vasta Helsinkiin muuttanut Anna on toiminut partiossa useissa viestinnän pesteissä, kuten piirin somevastaavana ja Suomen Partiolaisten YSP-kurssin kouluttajana. Lautiosaaresta kotoisin oleva Nipsu on puolestaan kartuttanut kokemustaan partiossa ohjelman tekemisessä – viimeisimpänä piirihallituksen ohjelmasta vastaavana jäsenenä. Partiokaverit tunnistaa Annan paljon nauravana viestintäguruna, jolla on aina monta rautaa tulessa. Nipsu taas tunnetaan karvaisena puhekoneena, joka viihtyy Skype-palavereissa välillä liiankin hyvin.

”Johtajatulet aiheutti sellasen huuman, jonka jälkeen haluttiin päästä tekemään meiän piirissä jotain isompaa ja näkyvämpää kuin ennen. Sellasta, minkä kautta voitaisiin jakaa omaa osaamista ja intoa partiojuttuihin myös muille”, Anna kertoo.

Parivaljakko lähtee tekemään leiriä ajatuksella siitä, että jokainen leirille tuleva on yhtä tärkeä – niin ensimmäistä kertaa leirillä oleva sudenpentu kuin tekijäkonkarikin – ja jokainen voi tulla ja osallistua ilman ennakkoluuloja. Lisäksi leirillä tulee näkymään se, mitä partio on nykypäivänä ja mitä partiossa tehdään. Leirinjohtajat lupaavat, että piirileirillä kaikki pääsevät kokemaan myös partion kansainvälistä puolta.

”Me tahotaan tehä jotakin uutta. Semmosta, mitä Lappilaisessa Partiossa ei olla tehty ainakaan meiän elinaikana. Viime vuosien kokemukset niin Roihulta, kv-projekteista ja HC-partiolaisista on näyttänyt miten juttuja voi ja miten ei voi tehdä. Aateltiin tekasta täyellinen leiri muitten virheistä oppineina”, Nipsu kertoo.

Viikon kestävä leiri tullaan järjestämään heinä-elokuussa 2019. Tarkemmat päivämäärät julkaistaan myöhemmin. Koko staabi tullaan pestaamaan vuoden 2017 loppuun mennessä. Leirinjohtajien löydyttyä leirille aletaan etsimään paikkaa, joten vielä voit vaikuttaa siihen, missä päin Lappia koko piirin teltat kohoaa!

Leiriprojektia pääsee alusta asti seuraamaan Facebookissa toistaiseksi Lapin Partiolaisten piirileiri 2019 -nimisellä sivulla. Leirinjohtajiin voi olla yhteydessä sähköpostitse etunimi.sukunimi@partio.fi.

Kuva: Aapo Rainio