Kakstahtia vietettiin kahden puolen rajaa

Partiotahti on Lapin Partiolaisten suurin vuosittain järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa vuosittain suuren osan lappilaisista partiolaisista yhteen. Tänä vuonna Kakstahti 2019 -nimeä kantavaa partiotahtia koettiin upealla noin 470 osallistujan ja 170 talkoolaisen joukolla Torniossa ja Haaparannalla 9.-10.2.

Partiotahdin ensimmäinen päivä alkoi yhteisillä avajaisilla urheiluhallilla, jonka jälkeen osallistujat lähtivät kiertämään ikäkausille suunniteltuja rasteja. Illalla kokoonnuttiin gospelhartauteen tai vaihtoehtoiseen ohjelmaan, jonka jälkeen vanhimpien ikäkausien ohjelma jatkui Haaparannan Station-nuorisotalolla. Sunnuntaina loppujen rastien jälkeen vietettiin päättäjäisiä, joissa jaettiin myös perinteisiä huomionosoituksia.

Tahti-seita luovutettiin vuoden 2020 partiotahdin järjestävälle Ylläs-Partiolle, vuoden 2018 kisaseita jäi toiselle järjestävistä lippukunnista, kun sen sai torniolainen Pohjan Tytöt ja Sissit. Päättäjäisissä luovutettiin myös Toimiva lappilainen partiojohtaja -tunnustus, jonka sai Anna ”Aamu” Latvakoski Kemijärven Tunturitytöistä ja -pojista. Lapissa toimivan partiojohtajan tunnuksena toimii poron kello, jota tunnustuksen saaneen toivotaan käyttävän vuoden ajan kaikissa partiotapahtumissa.


Kuvat: Riitu Ruokamo

Tämän vuoden partiotahti on nyt onnistuneesti ohi – kiitos jokaiselle osallistujalle, talkoolaiselle, matkanjohtajalle, ohjelman tekoon osallistuneelle ja onnistuneen tapahtuman puitteista vastanneille! Ensi vuonna Kolarissa tavataan!