Eloluistossa suunniteltiin tulevia vuosia

Eloluistossa 24.-25.8.2019 Kittilän Levillä lappilaiset luottikset ja lippukuntatoimijat kokoontuivat kehittämään ja suunnittelemaan lappilaista partiotoimintaa tuleville vuosille. Asialistalla oli monta isoa asiaa ja paljon saatiin myös aikaan! Kiitos kaikille osallistujille aktiivisesta mukanaolosta! 🙂

Nykyinen latukartta, jossa on määritelty piirin isommat tapahtumat, kuten piirileirit, partiotahdit ja partiotaitokisat, ulottuu tällä hetkellä vuoteen 2022, joten nyt on tarpeen miettiä tapahtumia ja niiden järjestämisvuoroja pidemmälle. Partiotahtien ja partiotaitokisojen järjestämisvuorot kiertävät lippukunnilla. Latukartasta vuoteen 2027 asti päätetään piirin syyskokouksessa 19.10.2019. Muistathan tulla mukaan päättämään asioista!

Piirin luottikset ja piiritoimisto ovat järjestävän lippukunnan apuna ja tukena, mutta järjestämisvastuu tulee aina yhdelle tai useammalle lippukunnalle. Kaikki siis pääsevät vuorollaan järjestämään piirin tapahtumia! Piirihallituksella on työn alla myös piirin tapahtumia järjestävien lippukuntien tuen tehostaminen. Tähän liittyen esimerkiksi ollaan päivittämässä partiotahtiohjeistusta sekä viestintäohjetta piirin tapahtumia järjestäville. Suunnitelmissa on myös järjestää viestintäkoulutusta kevätkokouksen 2020 yhteydessä. Koulutus on suunnattu erityisesti piirin tapahtumia vuosina 2020-2021 järjestäville lippukunnille ja luottiksille. Tämän jälkeen pitäisi olla hyvä käsitys siitä, kuka viestittää, mitä, missä ja milloin.

Latukarttaan vaikuttaa myös Suomen Partiolaisten tähtikartta, johon on vastaavasti koottu SP:n tulevat isot tapahtumat, kuten Finnjamboreet ja SM-kisat. Tämäkin on parhaillaan työn alla. Nykyisessä esityksessä seuraava Finnjamboree on vuona 2022. Samana vuonna olisi myös lappilaisten vuoro järjestää SM-talvikisat.

Vuonna 2021 järjestetään Lapin, Pohjanmaan ja Järvi-Suomen partiopiirien yhteinen talvileiri ja vuodelle 2023 on suunniteltu seuraavaa Lapin Partiolaisten piirileiriä. Eli tiivistetysti nämä isot tapahtumat järjestetään tämän suunnitelman mukaan: 

  • 2021: kolmen piirin talvileiri
  • 2022: Finnjamboree, SM-talvikisat Lapissa
  • 2023: Lapin Partiolaisten piirileiri (kesä)

Eloluistossa suunniteltiin myös piirin tapahtumakalenteria vuodelle 2020. Tästäkin lopullisen päätöksen tekee piirin syyskokous lokakuussa. Partiotahti järjestetään ensi vuonna Kolarissa 8.-9.2.2020. Koulutuksia on ensi vuonna tarjolla monipuolisesti.  Esimerkiksi ROK-kurssia on toivottu piiriltä ja tähän toiveeseen on myös tartuttu. 

Nähdään syyskokouksessa päättämässä yhteisistä asioistamme!