Ehdolla piirihallitukseen 2019-2020

Lapin Partiolaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Sodankylässä 28.10.2018. Kokouksessa valitaan piirihallitukseen kolme uutta jäsentä (avoimina ovat viestinnästä, koulutuksesta ja lippukuntatuesta vastaavien pestit) sekä uusi piirinjohtaja erovuoroisten tilalle. Lauantaihin 27.10. klo 18.00 mennessä kiinnostuksensa ilmaisseet on esitelty tällä sivulla, jotta kokouksessa valintoja tekevät lippukuntien edustajat voivat tutustua ehdokkaisiin etukäteen. Nykyinen piirihallitus on esitelty Hallinto-osiossa.

Piirin tärkein tehtävä on alueen lippukuntien tukeminen. Piirihallitus vastaa omalta osaltaan tämän tehtävän toteutumisesta ja käytännön toimista. Hallituksen jäsenen tehtävinä on osallistua piirihallituksen kokouksiin, ajaa lappilaisten lippukuntien etua ja asioita ja edustaa piiriä niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. Piirihallituksen jäsenillä on jokaisella oma vastuualueensa. Hallitukseen valittavat tulevat liittymään tämän vastuualueen hoitamisesta vastaavaan toimintaryhmään (viestintä-, lippukuntatuen, koulutus-, talous- ja kasvatusryhmä) ja toimimaan aktiivisesti ryhmän jäsenenä tai puheenjohtajana. Vastuualue voi olla myös muu piirihallituksen ajankohtaiseksi ja tarpeelliseksi katsottu aihe. Tarkemmat pestikuvaukset löytyvät avoimet pestit -sivulta.

Ehdolla piirinjohtajaksi

Sanna Koponen, Napapiirin Tytöt

Hei! Olen Koposen Sanna. Partiopolkuni on alkanut vartiolaisena ja edelleen jaksan innostua tästä mahtavasta harrastuksesta. Lippukunnasssa olen toiminut mm. vartionjohtajana, hallituksen jäsenenä, sihteerinä ja lippukunnanjohtajana pariinkin otteeseen. Nykyisellään toimin piirin luottiksena koulutusryhmässä. Piirin luottiksena olen toiminut jo vuodesta 2009, pääsääntöisesti koulutusten parissa, mutta onpa mukaan mahtunut yksi kausi myös piirihallituksen jäsenyyttä. Kouluttajana ja kurssinjohtajana on siis tullut oltua useaan otteeseen sekä piirin omilla että Pohjanmaan Partiolaisten kanssa yhdessä järjestetyillä kursseilla. Edellisellä piirin kesäleirillä Loimulla toimin leirin varajohtajana. Tällä hetkellä asustamme perheen kanssa Oulussa, mutta sydän sykkii edelleen vahvasti lappilaiselle partiolle ja haluan olla siinä vahvasti mukana.

Kymmenessä vuodessa on piiri ja koulutukset muuttuneet ja tulleet tutuiksi ja nyt on fiilis, että minulla voisi olla annettavaa piirille myös piirinjohtajan ominaisuudessa. Uskon että uudesta pestistä saan myös itselleni kun pääsen tekemään visionäärin ja kapteenin ominaisuudessa uusia juttuja ja luotsaamaan piiriä ja lappilaista partiota eteenpäin kohti uutta vuosikymmentä. Yksinään voi aina toki visioida, mutta että laiva pysyy kurssissa tarvitaan siihen hyvä miehistö, tieto siitä mihin ollaan matkalla ja hyvät linjamerkit, jotta oikealla väylällä pysytään. Uskon meidän piirin luottiksiin niin hallituksessa kuin piirin toimintaryhmissä, että he tämän laivan miehistönä pitävät tämän laivan liikkeellä ja oikeassa kurssissa kun piirin lippukunnat toimivat meille linjamerkkeinä niin että lappilainen partio pysyy oikealla väylällä ja matkaa kohti yhdessä päätettyä päämäärää. Uskon siis yhdessä tekemisen voimaan ja piirinjohtajana haluan vahvistaa entisestään tätä yhdessä tekemisen meininkiä.

Kirsi ”Kiku” Lantto, Napapiirin Tytöt

Olen Kirsi (Kiku) Lantto ja luotsannut jo kahden kauden verran piiriä ja valmis vielä jatkamaan.

Piirissä on käynnissä muutoksen tuulet ja monta asiaa tulee muuttumaan.  Minulla on yhdessä tämän vuoden hallituksen ja SP:n kanssa vahva visio siitä miltä Lapin piiri näyttää vuoden 2020 jälkeen ja haluan olla mukana viemässä muutokset maaliin.

Olen valmis viemään nämä ehkä hankalatkin muutokset loppuun asti, jotta seuraavalla johtajalla on helppo astua remmiin.


Ehdolla piirihallituksen jäseneksi

Soile Koivuranta, Napapiirin Tytöt

Olen saanut partiokipinän äidiltäni, jonka jalanjäljissä aloitin ekaluokkalaisena partion. Pitkän yli 30 vuotisen partiopolkuni varrella olen saanut ja halunnut olla mukana monessa. Olen toiminut lippukunnassani aikoinaan vartiojohtajana, akelana, hallituksessa ja lippukunnanjohtajana. Olen tuonut korteni kekoon myös piirin luottiksena koulutusryhmässä. Olen ollut suunnittelemassa toteuttamassa sekä johtamassa erilaisia pienempiä ja isompia lippukunnan, että piirin tapahtumia ja leirejä. Tällä hetkellä mieluinen pestini on johtaa toisen partiojohtajan kanssa lippukuntamme aikuispartioryhmää.

Piirihallitustyöskentelyyn haluan tuoda mukaan omat kokemukseni sekä vahvan käytännöllisyyden ja harkinnan, mutta myös intoa ja paloa kehittää ja tehdä asioita yhdessä lappilaisen partiotoiminnan hyväksi. Eli toisin sanoen olen se ”jalat maassa, sopivasti pää pilvissä, horisonttiin tähyävä, ideoita taskut tulvillaan ja sydämessä partion arvot” -tyyppi.

Laura Kunelius, Pellon Pailakat

Aloitin partiopolkuni 7-vuotiaana isoveljieni jäljissä. Kasvoin partiolaisena ja partiosta tuli elämäntapa; identiteetti ja omat arvot kypsyivät hiljalleen partion ollessa osa juhlaa ja arkea. Aloin vartionjohtajaksi heti kun sain siihen luvan. Pääsin myös mukaan lippukunnan hallitukseen. Kun opiskelut veivät pois Lapin alueelta jäi harrastaminen hieman taka-alalle – epämääräiseksi ja satunnaiseksi.

Paluumuutettuani Tornioon 2010, vei partio taas mukanaan. Lupauduin akelan apulaiseksi ja löysin itseni lippukunnan sihteerin paikalta ja kahden sudenpentulauman puikoista. Sen hetken jälkeen on tullut tehtyä yhtä ja toista, johtavana ajatuksena aina kehittää lippukunnan toimintaa ja lappilaista partiota. Järjestettiin leirejä ja kisoja, osallistuttiin piirin tapahtumiin aina kun mahdollista. Omat laumat kypsyivät joukkueiksi, joukkueet vartioiksi. Astuin piiriluottiksen saappaisiin vajaat kaksi vuotta sitten.

Tällä hetkellä olen lippukunnan hallituksessa ja kalustonhoitajana, autan ryhmien toiminnassa aina kun voin. Omien ryhmien lennettyä pesästä on aikaa enemmän muihin yhteisiin asioihin. Piirissä toimin ohjelmavalmentajana. Piirihallitukseen tuon mukanani vuosien kokemuksen partiotoiminnan kehittämisestä ja halun tehdä lappilaisesta partiosta maailman paras harrastus. Luottisaikanani olen myös luonut hyviä yhteyksiä muihin piireihin, ajatustenvaihto sujuu siis kätevästi myös piirin ulkopuolelle.

Älä kysy minulta lähdenkö mukaan, kysy koska mennään.

Minna Mokko, Kätkän Kävijät

Olen Minna Mokko, Kätkän Kävijöistä. Haen ehdokkaaksi piirinhallitukseen. Pitkän pohdinnan jälkeen haluaisin mukaan piirinhallitukseen ja lippukuntatuen ryhmän vastaavaksi jäseneksi.

Partiotaipaleeni alkoi sudenpennusta, ja jatkui 11 vuotta. Muutto Etelä-Suomeen katkaisi partioharrastukseni kunnes muutin takaisin Lappiin n. kolme vuotta sitten, jolloin hakeuduin partion pariin taas. Viimeiset kaksi vuotta on ollut hyvinkin aktiivista partioelämää. Aloitin adviksena eli joulutonttuna, ja nyt toimin Kätkän Kävijöissä hallituksen jäsenenä, sampona, pestijohtajana ja ansiomerkkitiimin puheenjohtajana sekä piirissä toimin pestivalmentajana. Tykkään kouluttaa itseäni ja saada lisää tietoa ja päivitettyä osaamistani, joten tämän parin vuoden aikana oon ehtinyt käydä pjpk:n, pestijohtaja ja -valmentajakoulutuksen sekä nyt Ko-Gi työtä teen johtokolmikkoon liittyen.

Piirinhallitukseen toisin motivaationi ja haluni viedä eteenpäin johtokolmikkotietoutta ja helpottaa sen käyttöönottoa lippukunnissa. Olen toiminut hetken aikaa lpk-tuen ryhmässä, siksi haluan ja tekisin parhaani, jotta sen saisi paremmin toimimaan, jotta lippukunnat saisivat tukensa piiristä helposti. Lippukuntien hyvinvointi, ja niihin riittävän avun ja tuen saanti sekä johtokolmikko on lähellä sydäntäni.

Iloinen ja motivoitunut sekä helposti lähestyttävä persoona täällä toivoo, että pääsisin mukaan päätöksentekoihin hyvässä hengessä, hyvällä porukalla ja jämäkkäällä asenteella.

Anne-Mari ”Grammari” Pirinen, Inarin Tunturisudet

Olen ehdolla piirihallitukseen ja uskon, että minulla olisi paljon annettavaa erityisesti viestinnän näkökulmasta. Ilman toimivaa viestintää ja vuorovaikutusta on vaikea saada partiopiirin tavoitteita toteutettua. Työssäni yrittäjänä toimin päivittäin viestinnän ja markkinoinnin parissa. Myös sosiaalisen median kanavien hyödyntäminen on
minulle tuttua ja luontevaa. Hyödynnän ahkerasti sähköisiä viestinnän apuvälineitä, mutta mikään ei voita kasvokkain tapahtuvaa vuorovaikutusta.

Minulla on pitkä ja monipuolinen kokemus erilaisista partiopesteistä. Aiemmissa partiopesteissäni olen toiminut mm. piirinjohtajana ja SP:n partioneuvoston jäsenenä, SM-kevätkisojen kilpailunjohtajana ja piirileirin leirinjohtajana (Ilopalas v. 2002). Piirileiri oli samalla myös minun Ko-Gi -työni.

Viimeiset vuodet olen ollut pääsääntöisesti taukotuvassa partiosta. Nyt partioakut ovat latautuneet ja into päästä kehittämään lappilaista partiotoimintaa on kova! 🙂 Minun mielestäni partiopiirin tärkein ja oikeastaan ainut tehtävä on tukea lippukuntia partiotoiminnan toteuttamisessa. Kaikki se, mitä piirissä tehdään, pitäisi tukea tätä tehtävää.

Kimmo ”Kipe” Vääriskoski, Seitapartio

Palasin vuoden alussa piiriluottiskuvioihin ja koulutusryhmään reilun 10 vuoden tauon jälkeen. Silloin, välissä ja edelleen tärkeitä asioita ovat olleet erityisesti koulutus-, kisa- ja viestintäkuviot, joiden parissa olen projektiluontoisesti jatkuvasti toiminut.

Piiristä taukotupailuni aikana olen toiminut projektien lisäksi lpk-tasolla hallitus- ja toiminnantarkastajatehtävissä sekä tietysti ns. resurssijohtajana. Partioluottiskokemusta minulla on vuosien varrelta aidosti kaikilta toiminnan tasoilta.

Koen, että voisin tuoda mukanani piirihallitukseen vankkaa järjestötoiminnan tuntemusta sekä ajallista ja alueellistakin perspektiiviä toimintaan. Jäsenyyttäni koulutusryhmässä tahtoisin myös jatkaa ja tuoda esiin tämän pienen luottisryhmän ääntä piirihallitustasollakin.