Ilmoittaudu ehdokkaaksi piirihallitukseen 2018-2019

Lapin Partiolaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Rovaniemellä 22.10. Kokouksessa valitaan piirihallitukseen kaksi uutta jäsentä sekä uusi varapuheenjohtaja erovuoroisten tilalle. Ehdokkaaksi voit ilmoittautua nyt ottamalla yhteyttä vaalitoimikunnan Esa ”Karhu” Marjomaahan (esa.marjomaa@partio.fi tai puh. 040 825 6266), Leena ”Lellu” Pernuun tai Elli ”Karkki” Niemelään. Keskiviikkoon 18.10. mennessä ehdokkaaksi ilmoittautuneet esitellään tällä sivulla.

Ehdolla piirihallituksen jäseneksi

Nina ”Ninnu” Miettinen, Napapiirin Tytöt

Olen Nina Miettinen, partiossa mua kutsutaan Ninnuksi. Olen tällä hetkellä Napapiirin Tyttöjen lippukunnanjohtaja ja piirin ohjelmaryhmän jäsen. Olen aloittanut partiouran v. 1989 Perhoset-laumassa ja etenin siitä aikanaan vartion- ja sittemmin laumanjohtajaksi. Tätä hommaa tein v. 2003 asti, jolloin valmistuin ammattiin ja päästyäni töihin ei valitettavasti partiolle enää ollut aikaa tuolloin. 2014 syksyllä Helanivan Timppa soitteli ja kysyi olisinko kiinnostunut tulemaan tekemään turva-/ea-hommaa piirileirille ja verestämään samalla partiomuistojani… Suostuin, ja sillä tiellä olen edelleen!

Nyt siis kolme vuotta taas olen saanut olla tämän ihanan partioyhteisön jäsen. Tässä ajassa on tapahtunut paljon! Olen tehnyt viime vuosina kolme isompaa tapahtumapestiä, tuon Loimun turvan pestin, samoin partiotahti Ruoktulla vastasin turvasta ja ensiavusta sekä valtakunnallisessa kirkkopyhässä samoin. Turva/ensiapu ovat minun mielenkiintoni kohde jo ihan ammattieni takia. Koulutukseltani olen ensihoitoon suuntautunut lähihoitaja, mutta leipääni tienaan tällä hetkellä ilmavoimissa, aliupseerina.Partiourastani: Olen siis saanut vj- ja lj-koulutukset vanhan järjestelmän aikaan, mutta nyt lippukunta-aktiivina olen päivittänyt itseni ja olen perillä uudesta järjestelmästä ja sen ikäkausista ym. Oman partiojohtaja-kurssini suoritin v. 1999 ja partiojohtajan jatkokurssin eli Ko-Gin tunnukset sain tänä vuonna. Tykkään paljon kouluttaa uusia partiojohtajia, ja pyrin myös itse aktiivisesti kouluttautumaan aina kun mahdollista ja jotain sopivaa koulutusta on tarjolla.

Tällä hetkellä minä lippukunnanjohtajan pestini lisäksi saan toimia sisujohtajana neljän muun naisen kanssa upeille nuorille, Supertytöille. Myös K35-aikuivartiosta saan itselleni paljon!


Niilo ”Nipsu” Karjalainen, Keminmaan Kivekkäät

Nipsu täällä moi! Mie olen Lautiosaaresta, joka usein sekoitetaan osaksi Keminmaata. Tästä huolimatta kotilippukunta on Keminmaan Kivekkäät jossa toimin hallituksen sihteerinä. Muuten partiossa teen vielä hetken hauskoja yllätysasioita Elämyksen JTMK:ssa ja puheenjohdan ihanaa ohjelmaryhmää. Jälkimmäisen kautta toimin nykyisessä piirin hallituksessa ohjelmasta vastaavana jäsenenä. Taustalla on sekalainen kokoelma KV-, viestintä- ja ohjelmapestejä ja edessä ehkä siistein kaikista, Lapin Partiolaisten piirileirin johtajuus 2019. Vapaa-ajallani käyn töissä Aseman Lapset ry:n Walkers on Wheels -hankkeessa, pelaan korttia ja käyn ajoittain lenkkipoluilla tai -puskissa.

Haen vielä yhdelle kaudelle piirin hallitukseen, kun nykyisellä ei saada kaikkea siistiä ihan valmiiksi asti. 2018 piirissä laaditaan uutta strategiaa, opetellaan käyttämään uusia ATK-ohjelmia ja parannetaan lippukuntien tukea. Näiden ja kaiken muun mahtavan partion kehittämisen kautta mie tahon olla mukana kantamassa korteni kekoon, että 20-luvun lappilainen partio on suurempaa, kauniimpaa, rennompaa ja mikä tärkeintä meijän näköstä.

Kuva: Aapo Rainio


Jenni Rautavaara, Napapiirin Tytöt

Heippa mie oon Jenni!

Mun kotilippukunta on Napapiirin tytöt ja mulla tulee tänä vuonna partiotaivalta täyteen pyöreät 20 vuotta. Aika siistiä! Olen partiourani aikana ehtinyt olla omassa lippukunnassa monissa erilaisissa luottamustehtävissä niin vartionvetäjänä, leirinjohtajana kuin hallituksen jäsenenäkin. Viimeiset pari vuotta olen myös toiminut piirin tarpojaohjelmaohjaajana, joten kokemusta löytyy myös partion eri tasoilla toimimisesta. Vaikka tarpojaohjelman toteuttaminen on ollut ihan huisin hauskaa, niin nyt tuntuu että on aika antaa tilaa jonkun muun pähkähulluille ideoille ja kokeilla jotain aivan muuta. Mulla kiinnostaisi kovasti päästä näkemään enemmän piirin hallinnollista puolta ja tutustumaan esimerkiksi siihen miten SP ja piirin vuorovaikutus toimii. Vastavuoroisesti toisin piirin hallitukseen mukanani paljon tarpojilta tarttunutta intoa toiminnan kehittämiseen, vankkaa lippukuntatoimijan kokemusta siitä mikä toimii ruohonjuuritasolla ja ikuisen seikkailijan intoa oppia uutta.